• Voorbeschouwing zaalcompetitie speelronde 9

  • Met nog 6 wedstrijden te gaan, wordt iedere wedstrijd steeds meer van belang voor zowel het kampioenschap als voor degradatie. Alleen de kampioen promoveert naar de Hoofdklasse terwijl nummer 8 direct degradeert naar de 1e klasse. Nummer 7 krijgt nog een kans middels een beslissingswedstrijd voor behoud in de Overgangsklasse. Duidelijk is inmiddels dat Die Haghe er goed voor staat voor het kampioenschap maar kan zich nog niet rijk rekenen omdat KVA nog in het spoor volgt en is de laatste wedstrijden zeer goed bezig. Ook Achilles doet nog wel mee maar is dan afhankelijk van misstappen van de nummers 1 en 2. ZKV ´23 staat vooralsnog op de degradatieplek maar heeft nog zicht op plek 7 waar Rohda staat. Pernix (6e), Vitesse (5e) en Excelsior (4e) kunnen iets ontspannen de resterende wedstrijden spelen.
    Deze speelronde komt Excelsior naar de Sportcampus en willen graag de punten pakken om zo zeker te zijn van behoud in deze klasse en natuurlijk de eerste zijn die punten afsnoept van Die Haghe. Met Jelmer Beijeman en Wouter Kamps hebben zij 2 heren die de helft van de doelpunten van excelsior hebben gescoord en staan dan ook in de top 3 bij de topscoorders. Daarnaast is bij de dames Sanne Munnik ook iemand om in de gaten te houden. Deze 3 worden goed ondersteund door de rest van het team wat ook wel hun doelpunten mee pakken. De heenwedstrijd in Delft bleef het de 1e helft gelijk opgaan maar in de 2e helft maakte Die Haghe toen het verschil.Die Haghe heeft, zoals nu wel bekend is, een team wat echte spitsen heeft maar moet het van het collectief komen en laten dit iedere week weer zien. Dat is ook terug te zien in de topscoorderslijst waar De spelers van Die Haghe rondom de eerste 10 staan omdat er wekelijks zo gevarieerd wordt aangevallen wat moeilijk te verdedigen is. Die Haghe heeft de minst gepasseerde verdediging maar Excelsior is de daarop volgende en verwacht ik een wedstrijd waar dit wel eens beslissend zou kunnen zijn. Winst lijkt mij noodzakelijk voor Die Haghe want KVA zal wel van Rohda winnen.

    Die Haghe 2 is nog volop in strijd om het kampioenschap maar moet Vitesse nog wel met 2 punten achterstand boven zich dulden en ziet onder zich dat daar ook nog kapers op de kust liggen. Vorige week was daarom de winst tegen Rohda belangrijk en ook gezien de 2e helft liep het scorend weer als vanouds.
    Ook hier gaat Die Haghe 2 strijden met Excelsior 2 wat 3 punten minder heeft maar bij wint wellicht zich ook weer kan gaan mengen voor de bovenste plek. Alhoewel ook deze wedstrijd in Delft werd gewonnen was het zeker geen makkelijk wedstrijd en zal Die Haghe 2 goed bij de les moeten zijn om ook nu de volle winst te behalen. Zeker omdat Koploper Vitesse 2 uit speelt tegen KVZ ’23 2 en ook zij doen bij winst weer volop mee. Onderin lijken Rohda 2 en Pernix 2 uit te gaan maken wie degradeerd.
    De wedstrijden beginnen zaterdag in hal B van de Sportcampus Zuiderpark om 17.25 uur. Komt allen onze kanjers aanmoedigen en neem toeters, bellen en wat al niet meer mee.

    Uiteraard wens ik iedereen weer veel plezier en succes!!