• Voorbeschouwing speelronde 8 zaalcompetitie

  • Inmiddels zijn wij halverwege de competitie en start Die Haghe 1 nog zonder puntverlies de `returnwedstrijden` en wel uit tegen het Amsterdamse Rohda wat tot nu toe niet zo heel lekker draait en op de voorlaatste positie bivakkeert.

    De thuiswedstrijd werd een ruime overwinning voor Die Haghe maar of dit nu ook gebeurt valt nog te bezien want natuurlijk wil iedere tegenstander de eerste zijn die punten pakt tegen de koploper. Het vertrouwen aan Haagse zijde is natuurlijk groot maar zal het iedere wedstrijd op de hoede moeten zijn en het niveau wat tot nu werd getoond moeten zien te halen. Zoals bekend is er bij Die Haghe niet één of twee specifieke spitsen maar kan iedereen lekker de korf vinden. Aan de kant van de Amsterdammers zijn het vooral Jeffrey Kruze, Jari Luyckx en Isabella Logan de topscoorders. Wanneer deze hun schot vinden zal het wel eens een moeilijke wedstrijd kunnen worden. Die Haghe heeft tot nu toe echter laten zien dat het verdedigend als een huis staat. Mijn verwachting is dat er wel wordt gewonnen maar zeker niet zo makkelijk als de eerste wedstrijd.

    Die Haghe 2 treed dus ook aan tegen de opponent uit Amsterdam en dat zou op papier geen probleem moeten zijn. De thuisploeg is de rode lantaarndrager en kon nog geen potten breken maar wonnen vorige week voor het eerst deze competitie en hebben wel wat vertrouwen getankt. Voor Die Haghe 2 speelde de laatste 3 wedstrijden steeds een goede 1e helft maar had het de 2e helft moeite met de afronding. Deze wedstrijd lijkt dus de juiste gelegenheid om dit weer op te pakken maar zal toch scherp moeten zijn want Rohda 2 heeft inmiddels geroken aan de overwinning en zal dit door wil zetten. Ook hier verwacht ik wel de winst en wanneer Die Haghe gewoon weer hun afronding op orde hebben met een redelijk verschil. En dan maar afwachten of Vitesse 2 punten laat liggen.

    De wedstrijden beginnen om 15.45 uur in Sporthal OOKMEER aan de Dokter Meurerllan 7 te Amsterdam.