• Die Haghe C1 Van Struggelen naar Shinen

• De C1 is dit seizoen onder Eelko, Boyd en Kirsten gestart met een jong team en flink wat nieuwe gezichten. Timo, Caitlin en Noa zijn vergezeld door Anouk vanuit de B2, Semm van Achilles en Tygo, David, Kaylee, Sabiya en Owen als eerstejaars vanuit de D1. Ze staan met elkaar voor de enorme uitdaging om zich in de hoogste klasse met beste C-ploegen te meten. Dat is af en toe struggelen: soms voelt het als David tegen Goliath, met tegenstanders die dubbel zo groot zijn.

Leeuwen
    Maar hé, dat houdt Die Haghe C1 niet tegen! Er zitten ploegen in de poule die zowel fysiek als technisch al een stukje verder zijn, maar er zijn zeker teams waar we van kunnen winnen. Vorige week tegen Fortuna werd er gevochten als leeuwen en hoewel we niet konden winnen, kunnen we dit soort teams steeds beter bijbenen. Dat beloofde veel goeds voor de wedstrijd van zaterdag tegen Nieuwerkerk uit.

Thriller
    Het werd de spannendste wedstrijd in tijden! We kwamen eerst 3-0 achter, maar de koppies stonden goed en via Timo, Caitlin en Anouk kwamen we op 4-4. De verdediging hield het potdicht en Noa wist er van afstand zelfs 4-5 van te maken met rust. Na de rust had de C1 even een dipje, want Nieuwerkerk boog de achterstand direct om in een 7-5 voorsprong. Maar daar was Noa weer met de aansluiting via een slim balletje achter de korf. Helaas vloog er een verre bal in aan de overkant: 8-6.

Erop en erover
    Nu moest de C1 écht alles gaan geven en dat deden ze ook! Timo zorgde al snel voor de 8-7 om vervolgens met een mooie doorbraak Owen vrij te spelen, die 'm afrondde: 8-8. Ondertussen was Sabiya iedereen te slim en te fel af, waardoor ze ontzettend veel ballen kon stelen. Hierdoor kreeg het eerste aanvalsvak alle gelegenheid om door te drukken. Twee doelpunten van Caitlin en Semm brachten de C1 op een heerlijke voorsprong 8-10. Van schrik gaf de scheids twee vrije ballen cadeau aan Nieuwerkerk, die allebei werden verzilverd. 10-10.

Cool
    De ouders langs de lijn hielden het niet meer toen de bal weer in de eerste aanval kwam met nog 2 minuten op de klok. En toen kwam alle training naar boven: ze bleven rondspelen en de goede kansen pakken. Caitlin nam een vrije bal en jaaaaaa kreeg een stip mee die zijzelf koelbloedig afmaakte. Nog 1 minuut, een aanvallende fout van Nieuwerkerk en in de laatste aanval van de wedstrijd maakte Cait nog een doorloop die onterecht werd afgekeurd. Het maakte allemaal niet meer uit want Die Haghe C1 WON!!! Onwijs knap gedaan toppers en wat een heerlijke wedstrijd hebben jullie ons voorgeschoteld!