• Van de voorzitter 17 december 2023

  • De laatste weken van 2023, een goed moment om even stil te staan bij afgelopen jaar.  Een jaar waarin we aan het groeien zijn, zowel sportief als in ledenaantal. Die Haghe is afgelopen jaar bijzonder actief geweest in de begeleiding van de jeugd. Ik kijk dan vooral naar de inzet van de trainers en coaches. Bijna elke ploeg is voorzien van twee of drie trainers.  De inzet van de selectiespelers speelt hierin een belangrijke rol. Of dit zich vertaald heeft naar kampioenschappen weet ik niet maar in ieder geval wel plezier en ontwikkeling in de sport.
    En dat er veel kampioenschappen zijn geweest, en waarschijnlijk nog gaan komen is natuurlijk fijn. Ook bij de senioren zijn er goede resultaten. Het eerste en tweede liggen op koers en A1 moet zich kunnen handhaven op dit niveau.
    Het korfballen blijft ons speerpunt maar het verenigingsleven mag niet vergeten worden. Naast al deze sportieve gebeurtenissen zijn er vele andere zaken die ons wekelijks bezighouden. De zorg voor de stijgende energiekosten blijven. We zijn druk met de verduurzaming van ons clubgebouw. De werkgroep is bezig met de offertes en we hopen z.s.m. de eerste concrete maatregelen te kunnen nemen. Kom ik op de financiën. Een onderwerp waar waarschijnlijk de meesten van ons zich niet zo druk om maken. Toch moeten we serieus naar de uitgavekant en vooral ook de inkomsten kijken. We ontkomen niet aan het nemen van maatregelen. 
    Gelukkig worden er veel activiteiten genomen om geld te genereren. De daghap, feesten, de grote clubactie, de club van 50 en ga zo maar door. Fijn dat zovelen zich inzetten om Die Haghe ook financieel gezond te houden!
    We zijn zichtbaarder, de website is veel meer gevuld met allerlei artikelen en de social media is onontbeerlijk geworden om elkaar te bereiken en te informeren. Recentelijk zijn onze nieuwe promoartikelen gelanceerd. Een initiatief van Alex en Dipak.  Organisatorisch gaat het ook weer beter. Nagenoeg alle commissies zijn bezet. Met het uitbreiden van de pr-commissie en de sponsorcommissie hebben we een belangrijke stap gemaakt. Ook het bestuur is dit jaar weer compleet. Met de komst van Mara is de portefeuille TC-topsport gevuld.
    Ook zijn er wekelijks vele vrijwilligers geweest om alle zaken rondom het verenigingsleven te organiseren, barvrijwilligers, jurytafel, scheidsrechters, teamouders, de commissieleden, livestream, teambegeleiders en ga zo maar door. Kortom: een jaar waarin hard gewerkt is en de resultaten van dit harde werken zichtbaar zijn geworden. Ik wil iedereen die op wat voor manier dan ook zich ingezet heeft voor Die Haghe bedanken voor deze hulp. We kunnen niet zonder jullie! We gaan richting de kerst en genieten van een (tijdelijke) rustperiode. Ik wens nu alvast iedereen fijne feestdagen en een mooi en gezellig uiteinde. Graag tot in 2024!
     
    René Benning