• Voorbeschouwing veldcompetititie speelronde 5

  • Met nog 2 speelrondes te gaan, is het eerste deel van de veldcompetitie in de eindfase terecht gekomen. Hierin wordt beslist wie er na de zaalcompetitie in de kampioenspoule (plek 1 en 2), in de poule voor behoud/degradatie (plek 3) of het in de Hoofklasse (plek 4) moet gaan proberen. Die Haghe staat nu op plek 4 maar met slechts 1 punt achterstand op plek 3 en 2 punten op plek 2 en is er dus nog van alles mogelijk. Het zal wel alle zeilen moeten bij zetten om dit te realiseren.

    Deze speelronde staat de uitwedstrijd tegen KCC op het programma welke bij ons thuis op een toch wel verrassende nederlaag werd getrakteerd. De ploeg uit Capelle a/d IJssel zal zich zeker willen revancheren en blijkt met de week steeds dichter bij de vorm voor de zaalcompetitie te komen. Die Haghe verloor de laatste wedstrijd van HKC terwijl KCC bij Valto een ruime overwinning boekte. Met Koen Collee en Randy Oosting hebben zij 2 makkelijk scorende heren maar ook de nadere heren weten de korf wel te vinden wanneer het bij hen even niet lukt. Aan de kant van Die Haghe is het voor de heren wat moeilijker maar dat wordt door de dames van Die Haghe beter ingevuld dan hun opponenten. Bij winst is KCC zeker van de kampioenspoule en is het voor Die Haghe van belang wat Valto tegen HKC gaat doen. Mocht HKC winnen zijn ook zij zeker van deze poule en gaan Die Haghe en Valto in de laatste wedstrijd bepalen wie naar de Hoofdklasse afdaalt.

    In de poule van Die Haghe 2 is het ongemeen spannend voor wat betreft positie 1 welke recht geeft op promotie naar de reserve ereklasse. De plekken 2 en 3 blijven in de Hoofdklasse en nummer 4 degradeerd. Die Haghe 2 en Valto 2 staan gezamenlijk aan de leiding en wanneer zij beide hun wedstrijd weten te winnen dan gaan zij de laatse wedstrijd strijden voor plek 1. Voor Die Haghe 2 geldt dat wanneer zij aan de uitwedstrijd bij KVS 3 beginnen al de uitslag tussen TOP 4 en Valto 2 weten, maar dat maakt niet uit aan het feit dat er gewonnen moet worden op het Cas van Dijkpark.

    Ook nu lijken de weergoden ons goed gezind en zal er alleen een flinke bries over de velden staan. Helaas is het op moment van schrijven niet bekend of er een livestream is bij KCC (ik verwacht van niet) dus is het afwachten op berichten vanuit Capelle en Scheveningen.

    Voor nu weer zoals altijd wens ik iedereen weer veel plezier en succes!!!