• Voorbeschouwing veldcompetitie 2023 speelronde 4

  • De eerste helft van deze veldcompetitie zit er al weer op en dus volgen de returnwedstrijden. Voor Die Haghe 1 betekend dit dat HKC op bezoek aan de Baambruggestraat komt. In de poule staan de ploegen dicht bij elkaar en zou het dus zomaar kunnen dat de ranglijst er zaterdagavond weer anders uit kan zien. Koploper HKC speelt uit tegen nummer 2 Valto en het verschil is slechts 1 punt. HKC heeft ook 1 punt minder en Die Haghe 2 punten op de koploper. Voor iedereen is de winst noodzakelijk om niet verder achterop te geraken of de koppositie te behouden.
    De eerste wedstrijd tegen HKC werd er met een klein verschil verloren, maar had er wellicht meer ingezeten. Op eigen veld en met de steun van de supporters zal Die Haghe alles uit de kast willen halen om de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam het vuur na aan de schenen te willen leggen en de punten in Den Haag willen houden om zo nog kans te houden om na de zaal ook nog in de ERE-Klasse te spelen of minimaal de promotie-degradatiepoule te bereiken. Hiervoor moet men wel 3e eindigen want plek 4 betekend na de zaal uitkomen in de Hoofdklasse. Beide ploegen verloren de laatste wedstrijd en hebben iets recht te zetten. Ik verwacht een superspannende wedstrijd wat lang gelijk op zal gaan en wanneer Die Haghe het niveau van de wedstrijd tegen KCC weet te halen, denk ik dat een overwinning mogelijk moet zijn. En dan is het afwachten van de uitslag van de andere wedstrijd.

    Ook in de poule van Die Haghe 2 is het super spannend waar van de 6 wedstrijden die nu zijn gespeeld er 4 in een gelijke stand eindigde wat aangeeft dat zij allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Nu kom TOP 4 ut Sassenheim naar Den Haag. Dit bleek de eerste wedstrijd een taaie tegenstander te zijn en vlak voor tijd nog een voorsprong van 2 doelpunten had maar Die Haghe wist er nog een gelijkspel uit te slepen. Wanneer het zelf weet te winnen, zal het gunstig zijn wanneer KVS 3 dan van Valto 2 wint want dan staat het 2 punten los. Ook hier verwacht ik na de teleurstellende uitslag van vorige week een getergd Die Haghe wat de overwinning in eigen huis wil houden. 

    Die Haghe 2 begint om 14.10 uur en aansluiten volgt Die Haghe 1. Er zal voor diegenen die niet aanwezig kunnen zijn weer een livestream zijn, maar ik roep iedereen op om naar het veld te komen om net als de vorige thuiswedstrijden onze kanjers aan te komen moedigen. Het weer ziet er voorlopig volgens buienradar gunstig uit, dus daarvoor hoeft u niet thuis te blijven.

    Natuurliijk weer de wekelijkse kreet: VEEL SUCCES en PLEZIER !!!