• Voorbeschouwing Veldcompetitie 2023 – Speelronde 2

  • De kop is er af en gaan we ons opmaken voor de eerste thuiswedstrijden van onze selectie. Vorige week waren de winnaars in de Ere-Klasse wel volgens verwachting maar gaven Die Haghe en Valto prima partij. Die Haghe verloor van HKC (18-14) en Valto verloor van KCC (23-20).
    Ons vlaggen schip krijgt dé favoriet van deze poule KCC op bezoek en dus weer een mooi moment om te kijken hoe zij het tegen deze gelouterde tegenstander zich weren. Vorige week had Die Haghe zeker de mogelijkheid om meer te scoren maar mede door pech kwam dit er niet van. Doelpogingen waren er genoeg, meer dan HKC, maar moet de afwerking deze keer beter zijn om een kans tegen KCC te maken. Net als HKC richt de ploeg uit Capelle a/d IJssel zich voornamelijk op de zaalcompetitie en zal denk ik veel gebruik maken om spelers te wisselen. In de vorige wedstrijd bleek wel dat het er dan niet minder op wordt maar toch zie ik hierdoor wel mogelijkheden voor Die Haghe voor een eventuele stunt. De Zwart-Witte formatie geeft heel veel druk op de aanvallers en ben ik benieuwd of onze jonge garde zich hier onderuit kan spelen.
    In de poule van Die Haghe 2 staan alle teams op 1 punt en geeft dit dus direct aan dat de ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn. Stadsgenoot KVS 3 komt naar de Baambruggestraat en dit zijn natuurlijk altijd wedstrijden op zich. Dit team zit boordenvol routine en zal een lastige klus worden voor Die Haghe 2. Maar zij hebben vorig seizoen laten zien dat zij ook van zeer ervaren teams wisten te winnen en heb er vertrouwen in dat het dit keer ook kan gaan lukken. Wel zal het zeker bij de les moeten blijven want er lopen een paar sluwe vissen bij de Rood-Zwarten.
    De wedstrijden beginnen om 14.40 uur met eerst Die Haghe 2 en daarna volgt Die Haghe 1. Laten wij als echte Kanaries er allemaal zijn om onze kanjers aan te moedigen. Volgens buienradar wordt het prachtig korfbalweer met zo’n 24 graden om het weer hoeft u niet weg te blijven.

    Natuurlijk iedereen weer Veel Plezier en Succes !!!