• Dag 5 Meedoen is belangrijker dan winnen!

  • En dan is het alweer woensdag, zitten we hier maar mooi al 5 dagen! Gisteravond werden we op het kamp al blij verrast door de komst van kampleider Marjolein, die vanwege heuglijk nieuws niet een hele week mee kan op kamp. Doordat iedereen redelijk op tijd ging slapen, konden we ook in de ochtend iedereen lekker om 0800 uur wekken voor het ontbijt. Na de nodige zoete boterhammen werd het tijd om ons klaar te maken voor de spellen. Maar niet voordat we als leiding koffie mét gebak kregen van Ellen die haar laatste kampdeelname viert dit jaar. 

  • De pupillen speelden de Olympische medaillerace en de aspiranten speelden ‘Bouw het Olympisch dorp’, een variant op Kolonisten van Catan. Bij de pupillen was het een heftige strijd tussen team Geel, team Blauw, team Rood en team Oranje. Overal lagen er medailles in stukken in het veld, in tweetallen moesten ze op zoek naar de medailledelen die bij elkaar hoorden. Dat was nou niet bepaald een gemakkelijke klus, omdat je ook door de plaatselijke Gemeente Reinigingsmedewerkers Cindy en Mike kon worden afgetikt. Dan was je je medaille kwijt. Lange tijd leken team Rood, team Oranje en team Geel de strijd aan te gaan om de winst. Dat gaf team Blauw de mogelijkheid om met een eindsprint en 20 punten verschil met de winst aan de haal te gaan! Dus Jamie, Milou, Jayden, Gwen, Duco, Laura, Lola en Lynn, gefeliciteerd!

  • De aspiranten bouwden volop aan hun dorp door grondstoffen te ruilen en zich van de struikrovers te ontdoen. Er werd gedoken, gesprint en vooral veel gedobbeld om zoveel mogelijk grondstoffen in het bezit te krijgen. Na een spannend laatste kwartier werd dit gewonnen door Daan, Jeremy, Anouk en Caitlin.

  • Tijdens de lunch werd er nog een wereldrecord verbroken; Mia vond de langste gekleurde hagel ooit, met 34 millimeter aan gesuikerd broodbeleg. Helaas is het bewijsmateriaal wel op de boterham beland. 

    Na de lunch kwam de zon flink door en gingen alle kinderen op pad voor de Olympische Tocht. Onderweg kwamen ze allerlei attributen tegen die ze moesten onthouden en waren er diverse opdrachten om te voltooien. Het was een tocht van een uur, waar altijd toch weer de mooiste uitspraken uit voort komen. Zo had Lucas naar eigen zeggen last van zijn snee en Amy van Asselt had last van haar Die Haghe-pees. Want de term Achilles kon natuurlijk niet gebruikt worden 😉 Aan het eind van de tocht hadden alle teams hun Bonuskaart vol en konden ze in het winkeltje nog wat lekkers scoren. En hoewel Mike als coca cola verkoper als een raket zijn handel verkocht, kreeg Tess het voor elkaar om met een marketing stunt alle Fanta artikelen te slijten aan de kinderen. Daar wilde iedereen natuurlijk graag aan meewerken😂  

  • Op het menu stonden heerlijke wraps met rundergehakt en met allerlei mogelijkheden tot vulling op de tafels. Mais, sla, tomaten, komkommer, guacamole, zure room, salsa en geraspte kaas. Niks was de kookploeg te gek. Bijna alle kinderen namen wel een tweede wrap, en sommigen zelfs drie. Jayden en Thomas kwamen nog net op tijd bij de opscheptafels aan om Cindy en Mark te horen zeggen, dat er slechts nog één wrap was. Als in een echte finale 100 meter sprint werd er gestreden en na een nek-aan-nek race inclusief fotofinish bleek Jayden toch de winnaar. Gelukkig voor Thomas was het een flauwe grap en konden beide heren met een lach nog genieten van de o zo lekkere maaltijd.

  • In een heerlijk avondzonnetje werd nog lekker buiten gespeeld, kaartjes gelezen veel gekaart en ons weer klaar gemaakt voor het Olympisch geluidenspel bij de pupillen. In het bos zat dit keer niet alleen leiding als post, maar ook de oudste aspiranten mochten als post hun geluid laten schallen door de bossen. Zo waren er worstelaars, tafeltennissers, supporters, tennissers, een Nederlands zaalkampioen en een stadionspeaker te horen. Dat was best lastig, in een groot bos zoeken naar verstopte posten. Vooral de oudste aspi’s hadden daar mooie verstopplekken voor gevonden. Grote winnaar was het team van Thom, Mia, Jackie, Lucas, Milou en Lynn. Dat maakte de score van Lynn een 100% score van vandaag. Dat wordt morgen strijden wie er bij haar in het team mag 😊

  • De aspiranten gingen in het donker nog aan de slag met het Doping Douane spel. In twee teams werd er gesmokkeld en gecontroleerd door de dopingautoriteiten. Een spel waarin valsspelen op de loer ligt en alle middelen werden ingezet om tot de winst te komen. Volgens een aantal was het heftig. De leiding had er zijn handen vol aan🤣.

    Over twaalven kwamen de aspiranten weer terug naar het kamphuis, waar de pupillen inmiddels al ruim anderhalf uur liggen te slapen. Benieuwd wat de verdere nacht ons gaat brengen…

    Vincent en Mark