• Dag 4 Gutemorgen Sonneschein!

  • Gutemorgen Sonneschein!
    En zo is het alweer dinsdag! Aangezien de oudste aspiranten in de nacht andere plannen hadden dan gewoon naar bed gaan, werd het nachtwerk voor de leiding. Toen voor ons rond 0700 uur de wekker ging, mochten de oudste aspiranten dan ook maar meteen uit bed om te dauwtrappen met Sander. Heerlijk zo’n bootcamp in de frisse buitenlucht 😉

  • Verder lijkt de ochtend een fijne routine te worden; wakker worden door muziek, kids met corvee dekt met ochtendkapsel en slaperige oogjes de tafel. Last minute druppelen er nog kinderen naar de eetzaal en de boel ontwaakt onder het genot van vers brood van de bakker. En vanaf dat moment staan vooral de pupillen weer gezellig aan. Springen op het luchtkussen, kaartspellen doen, Donald Duckies lezen, schieten op de korven of gewoon chillen op de bank.
    Rond 1030 vertrokken we naar het bos voor Robin Hood. De kinderen konden in 10 groepjes strijden om de juiste medailles. Ook konden er medailles worden gewonnen of verloren wanneer je wat vreemde sporters tegenkwam in het bos. Zo liep er een amazone, die medailles uitdeelde als je de juiste kleur drol had gevonden, maar ook een scheidsrechter waarmee je steen/papier/schaar kon doen. Al strijdend om knijpers van elkaar af te pakken, werd er druk gewonnen.. En ook verloren. Maar net zoals de Olympische Spelen, winnen is belangrijker dan meedoen!

  • In de middag begon het te regenen, waardoor we de eetzaal omtoverden tot een heuse pubquiz. In drie teams werd er gestreden voor de eerste plaats. Dat kon door basiskennis over Die Haghe, maar ook door het uitbeelden, omschrijven van woorden en raden van liedjes die mevrouw Chung kwam zingen. Het team van Eva en Julia won glansrijk de quiz.
    Ondertussen kwamen de eerste kaarten van het thuisfront binnen. De postbode gaf aan, dat het huis geen brievenbus heeft en de kaarten weer mee terug moet nemen als er niemand aanwezig is. En als wij in het bos gaan spelen, dan is dat het geval. Gelukkig hadden een aantal kinderen het idee om dan maar een eigen brievenbus te maken. Hoe leuk!

  • Op het menu stond er nasi, met saté en tafelzuur. Wat werd er gesmikkeld! Een terecht applaus voor de kookploeg deze avond. Een ijsje met slagroom en chocolade- of aardbeiensaus maakte het helemaal af! We zijn nu al benieuwd naar wat er morgen op het menu staat!

    In de avond gingen de pupillen nog het bos in voor de Jacht op de Ringen. De kinderen moesten in volgorde op zoek naar de kleurenposten die in het bos verstopt zaten. Onderweg was er ook nog kans dat ze een ring moesten inleveren, als ze de fakkel niet goed konden beschermen voor de boeven. Dat gingen Sterre, Milou, Thom, Lars, Jonah en Marcella het beste af. De aspiranten vermaakten zich ondertussen met een muziekquiz die meetelde voor het klassement van het Rode Draadspel. Mooi om te zien dat hier andere talenten de kans kregen om te shinen!

    De aspiranten gingen daarna in het donker het bos in voor Jachtseizoen. Om uit handen te blijven van de 5 sporters moesten in de regen dichte bossen worden doorkruist. Elke 10 minuten werd er een locatie doorgestuurd waardoor het moeilijk werd om uit handen van de sporters te blijven. Uiteindelijk werd het groepje van Alina als beste aangewezen, door een uur uit de handen van de sporters te blijven. Na een frisse douche ging iedereen gelukkig meteen naar bed. Dat scheelt morgenochtend weer vroeg aan de ochtendgymnastiek!


  • Vincent en Mark