• Voorbeschouwing voorjaarcompetitie speelronde 2

  • Na een weekje rust gaat de voorjaarscompetitie verder al is het dan maar weer voor deze week want ons vlaggenschip heeft dan pas weer 11 mei het vervolg. De eerste wedstrijd werd er gewonnen en is de eerste stap naar de doelstelling, promotie naar de ERE/klasse, gezet en moet het nu thuis gaan opnemen tegen Pernix wat natuurlijk geen onbekende is want ook tijdens de zaalcompetitie zijn wij hen tegen gekomen en werd er 2 keer gewonnen van de Leidenaren.

    Het zal zeker geen garantie dat er gewonnen gaat worden want veldkorfbal is toch iets heel anders dan in de zaal korfballen. Er zijn dan andere factoren welke mee spelen en de grootste factor is natuurlijk het weer. Natuurlijk hebben beide teams hier mee te maken maar wie gaat er bijvoorbeeld het beste mee om. Zoals het er nu naar uit gaat zien zal het droog zijn met een flauw zonnetje. De temperatuur zal zo’n  9 graden zijn en er zal ook wel een aardige wind staan waar rekening mee moet worden gehouden. Zijn het onze kanjers of toch de Leidse sleutels welke de juiste tactiek weten te vinden. Zowel aan de kant van Pernix als Die Haghe wisten bijna alle spelers de vorige wedstrijd de korf te vinden dus ben benieuwd of het dit keer ook zo zal zijn. In de zaal waren het vooral Sem Deurman en Christel Zwanenburg die de doelpunten scoorden daar waar het aan de Haagse kant steeds iemand anders was welke de doelpunten wisten te maken. Bij winst doet Die Haghe in ieder geval goede zaken en moet het afwachten of Vitesse thuis tegen VEO de punten behaald want op 11 mei is de ploeg uit Barendrecht de tegenstander.

    Die Haghe 2 gaat nu pas speelronde 1 spelen en volgende week speelronde 2. Dit komt omdat er eerst moest worden gewacht op de play/offs van de zaalcompetitie. De tegenstander voor deze eerste ronde is Avanti 2 en zeker geen misselijke tegenstander want speelde in de zaal in de Hoofdklasse en werd daar met ruime afstand kampioen. In de poule van Die Haghe 2 blijven de nummers 1 en 2 in de Reserve ERE-klasse. De nummers 3 en 4 dalen af naar de Hoofdklasse. Met de overige tegenstanders Nieuwerkerk 2 en KCC dus zeker een opgave om in deze klasse te blijven maar onze kanjers zullen hun huid zo duur mogelijk gaan verkopen.

    Voor nu natuurlijk iedereen weer veel succes en plezier.