• Voorbeschouwing zaalcompetitie speelronde 13

  • Met nog 2 wedstrijden te gaan is Die Haghe nog steeds zonder puntverlies, al ging het de laatste wedstrijd tegen Achilles wel moeizaam. Kwam dit omdat de spanning ontbrak waardoor de concentratie minder was? Dit kan natuurlijk gebeuren wanneer er niets meer op het spel staat. N

    Nu volgt dan de uitwedstrijd tegen KVZ ’23 waarvoor wel degelijk nog iets op het spel staat, namelijk lijfsbehoud voor de Overgangsklasse. Met Die Haghe en Excelsior op het programma wordt dit wel een loodzware opgave voor hen. Toch zijn zij in de thuiswedstrijden wel degelijk een ploeg om rekening mee te houden en staan er mede door onfortuinlijke nederlagen zo slecht voor. Het is een wispelturige ploeg wat toch soms wel heel makkelijk de korf weet te vinden en hebben bij de dames dan ook 2personen hoog op de topscoorderslijst staan. Bij de heren staan deze rond de positie’s welke de  heren van Die Haghe ook innemen. Die Haghe zal dus echt scherp moeten zijn anders kan het wel eens tegen het eerste puntverlies oplopen.

    Die Haghe 2 speelt ook tegen KVZ ’23 2 en dit gaat er nog wel degelijk om, want zij staan slechts op 1 punt van Vitesse 2 en strijden nog voor de titel met bij behorende promotie. Het moet er dus van uit gaan dat Vitesse 2 wint van Excelsior 2 en zelf mag het niet verliezen maar minimaal 1 punt moeten halen om nog kansrijk te zijn. Dan wordt het volgende week in de sportcampus in een onderling duel beslist wie het kampioenschap behaald.

    Op het moment van schrijven weet ik niet of er een livescore is, maar hou de social media in de gaten. Die Haghe 2 start om 15.40 uur en daarna volgt Die Haghe 1.

    Iedereen weer heel veel succes en plezier gewenst