• Voorbeschouwing speelronde 11 zaalcompetitie

  • Zoals inmiddels wel duidelijk is, staat deze spelronde in het teken om het kampioenschap te behalen en dat moet dan gebeuren in de `eigen` topsporthal van sportcampus Zuiderpark.

    Hoewel de uitwedstrijd met een redelijk verschil werd gewonnen, kan dit toch wel eens een lastige wedstrijd gaan worden voor onze Kanaries want nu komt er toch ook wel een beetje spanning bij kijken van het spelen van een kampioenswedstrijd, maar ook omdat Pernix de punten heel hard nodig heeft om weg te blijven van de degradatieplekken. Ik ben dan vooral benieuwd hoe de jonkies met de druk om zullen gaan maar hebben langs de lijn de coaches Niels en Tim en in het veld bijvoorbeeld Celeste die dit in goede bannen kunnen leiden. Zoals gezegd heeft Pernix de punten hard nodig en zullen hun tactiek wel aanpassen aan het spel van Die Haghe om dit te ontregelen. Als je de topscoorderslijst bekijkt zijn het vooral de Leidse dames die hoog op de lijst staan met als absolute topscoorster Christel Zwanenburg met 39 doelpunten. Aan de kant van Die Haghe is Celeste Split met 29 doelpunten de topscoorster maar dat is dan wel weer evenveel als Jet van Osnabruggen van Pernix. Daar komt nog bij dat Fleur van Rosmalen de laatste wedstrijden zeer productief is en moeten onze dames dus flink aan de bak om dit te beteugelen maar daar heb ik alle vertrouwen in. Bij de heren zijn onze mannen duidelijk meer trefzeker  en dat moet dan deze wedstrijd dan ook maar duidelijk worden.  Wanneer Die Haghe de spanning onder controle heeft verwacht ik toch een overwinning en willen wij zeker niet in deze thuiswedstrijd het feestje laten verpesten.

    Ook voor Die Haghe 2 staat er nog al veel op het spel want doen nog volop mee voor de titel en heeft nu nog alles in eigen hand. Echter loopt het de laatste wedstrijden iets minder makkelijk wat het afronden betreft en dat moet dan vanaf nu maar weer lekker worden opgepakt. Nummer 1 Vitesse 2 speelt tegen nummer 3 Achilles 2 en kan zeker van belang zijn in de race om het kampioenschap. Wanneer Vitesse wint kan Achilles het denk ik wel vergeten. Wint echter Achilles en wint Dir Haghe ook dan wordt het wel heel erg spannend in de slotfase van de competitie.
    Kom dus allemaal in het geel/zwart naar de hal. Neem toeters, bellen of al wat maar herrie kan maken lekker mee om onze kanjers aan te moedigen. Die Haghe 2 start om 16.20 uur en aansluitend volgt dan Die Haghe 1.

    BE THERE !!!!!