• Voorbeschouwing speelronde 6

  • Voor je het weet is de laatste speelronde van dit kalenderjaar er alweer en kan iedereen zich hierna lekker voorbereiden op de komende feestdagen en jaarwisseling. Maar dus even nog wel deze speelronde goed eindigen en dat doet Die Haghe als koploper met 4 punten voorsprong op de nummers 2 KVA en Achilles en de overige ploegen staan op een nog grotere afstand.
    Die Haghe speelt thuis in de Sportcampus tegen rode lantaarndrager KVZ ยด23 maar is geen zekerheid dat deze wedstrijd makkelijk gewonnen gaat worden. Hoewel zij pas 1 punt hebben, wisten zij wel een flink aantal doelpunten te scoren, slechts 7 minder dan Die Haghe, maar kregen er steeds meer tegen. Het puntje werd tegen nummer 4 Vitesse behaald en tegen bijvoorbeeld Achilles werd er met klein verschil verloren. Zij hebben laten zien wel mee te kunnen en daar moet Die Haghe zich wel bewust van zijn anders kan het wel eens de deksel op de neus krijgen. Er staan 2 dames hoog op de topscoorderslijst en ook de heren pakken veel doelpunten mee. Maar de afgelopen 5 wedstrijden hebben wij kunnen zien dat de verdediging van onze Kanaries uitstekend op dreef is en tot nu toe slechts 78 tegen doelpunten moest incasseren daar waar KVZ er dus 126 tegen kreeg. Deze wedstrijd moet dus gewonnen worden om de voorsprong te behouden en dan eventueel af te wachten of de concurrentie weer punten laat liggen.
    Het tweede van KVZ ยด23 staat er een stuk beter voor en zal de 2 punten achterstand op Die Haghe 2 graag gelijk willen trekken. De bezoekers hebben een onberekenbare ploeg wat voor verrassingen kan zorgen. Die Haghe 2 heeft het de laatste wedstrijden wat moeilijker maar staan nog wel samen met Excelsior 2 aan kop. Om deze positie vast te houden moet er dus gewonnen worden en na de wedstrijd maar zien wat Excelsior 2 tegen Vitesse 2 heeft gedaan. Ik ga er van uit dat de coaches en spelers het jaar goed willen afsluiten voor hen zelf maar ook voor de supporters.
    Ik wens voor iedereen deze ronde weer veel plezier en succes maar ook wens ik iedereen hele fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling.