• Voorbeschouwing veldcompetitie speelronde 6

  • De zesde en tevens laatste speelronde van de najaarcompetite gaat de beslissing brengen of Die Haghe direct degradeert of na de zaalcompetitie in de promotie/degradatiepoule uit gaat komen. Hiervoor speelt het thuis tegen Valto wat 1 punt voor staat en dus is een overwinning noodzakelijk.

    De uitwedstrijd ging verloren nadat het in de 2e helft totaal niet meer lukte aan Haagse zijde en zal het nu vooral revanche op zichzelf maar ook op Valto willen nemen. Beide ploegen ontlopen elkaar niet zoveel qua doelsaldo en belooft het een super spannende wedstrijd te gaan worden. Bij zowel de dames als de heren is het voor beide dus lastig om te bepalen wie er moet worden bedwongen want beide teams weten over verschillende schijven de doelpunten te scoren. Vorige week verloren beide hun wedstrijd en bleek de afronding een probleem en moet dus zeker beter zijn. De spanning zal er flink op staan en ik verwacht een wedstrijd waar veel strijd te zien zal zijn en zal de vorm van de dag bepalend zijn wie er gaat winnen.

    Voor Die Haghe 2 staat ook de wedstrijd tegen Valto 2 op het programma en ook dit wordt een wedstrijd waarbij beslist gaat worden wie er gaat promoveren naar de resereve ERE-Klasse. Die Haghe heeft aan een gelijkspel genoeg en Valto zal moeten winnen om nog kans te  maken. Mocht dit gebeuren zijn beide ploegen ook nog afhankelijk wat TOP 4 tegen KVS doet, Bij winst komen zij ook op hetzelfde punten aantal en dus met 3 teams op 7 punten en dan wordt er gekeken naar het onderling resultaat van de wedstrijden van deze 3 teams.

    De uitwedstrijd bij Valto eindigde in een gelijkspel waar Die Haghe, mede door een mindere 2e helft, een voorsprong niet vast kon houden. Ook zij zullen dus gebrand zijn om dit recht te willen zetten daar waar Valto ook met haar op de tanden het veld in zullen komen. Wanneer Die Haghe de vorm van vorige week weet te halen moet het mogelijk zijn om de overwinning veilig te stellen.

    Dan speelt ook nog eens Die Haghe A1 thuis tegen de topfavoriet Fortuna A1 en moet gaan proberen de 2e positie vast te houden maar dat het lastig gaat worden is een feit. De laatste 2 wedstrijden werden gewonnen dus zal het zeker met een goede flow de wedstrijd in gaan.

    Vanaf 13.20 uur begint Die Haghe A1 en daarop volgend het 2e en 1e. Kom met z’n allen naar ons veld om alle 3 de teams aan te moedigen want ik verwacht zeker vanuit De Lier een flink aantal supporters die met veel kabaal en wellicht wat vuurwerk hun teams komen ondersteunen. Buienrader geeft op het moment van schrijven redelijk weer door maar neem wel een dikkere jas mee want het wordt frisser dan de laatste weken met een flinke bries over het veld.

    Voor nu weer voor iedereen veel plezier en succes !!!!