• Voorbeschouwing veldcompetitie 2023-2024 speelronde 1

  • Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen, dus kan ik weer lekker aan de gang met mijn voorbeschouwingen op de wedstrijden van onze selectie. Evenals het voorgaande seizoen wil ik nog maar eens vermelden dat dit puur op persoonlijke titel is en niets van doen heeft dan van wie dan ook bij de vereniging. Mocht ik een opmerking van coach of speler vermelden dan doe ik dit met toestemming van betreffende persoon.

    De voorbereiding zit er op en met eerst de driekamp met Avanti en SDO, daarna de wedstrijden tegen Albatros en De Meervogels is er voor de coaches weer meer duidelijkheid gekomen van het niveau van de teams. Uitslagen waren nog niet belangrijk maar meer hoe de teams het zouden doen en voor de uiteindelijke teamsamenstellingen, hoewel dit natuurlijk gaandeweg het seizoen altijd kan veranderen.
    Zoals bekend komt Die Haghe 1 nu uit in de Ere-Klasse met gerenomeerde tegenstanders als HKC en KCC welke beide in de zaal Korfballeague spelen en Valto wat een bekend team van vorig seizoen was. Aan de coaches Tim Abbenhuis en Niels vd Steuijt gevraagd wat de doelstelling voor dit deel van het veldseizoen zijn. Uiteraard is het de bedoeling om nog meer ervaring op te doen, maar we moeten ook spelen voor de winst. Of dit lukt is de vraag, maar als club willen wij graag op dit niveau spelen en gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen, aldus de coaches.
    De eerste wedstrijd is uit tegen HKC en meteen een eerste graadmeter hoe onze jonkies het tegen deze ervaren ploeg uit Hardinxveld-Giessendam het zal doen. Bij HKC spelen een aantal spelers welke al jaren op het hoogste niveau hebben gespeeld en dus het klappen van de zweep wel kennen. Daar tegenover heeft Die Haghe een stel jonge spelers die erg leergierig en fanatiek zijn. Normaliter zou ik zeggen dat HKC op dit moment een maatje te groot zullen zijn. Echter is het voor hen ook de vraag wat voor ploeg zij tegenover zich zullen vinden en er zullen best wel wat veranderingen met het team van vorig seizoen zijn en wellicht nog niet volledig ingespeeld. Kan er worden gewonnen door die Haghe? Ik zeg waarom niet, want vorig seizoen wist De Meervogels ook daar met de winst naar huis te gaan. De wedstrijd begint om 16.00 uur
    Dan Die Haghe 2 welke zijn ingedeeld met KVS 3, TOP (S) 4 en Valto 2. Na een kort gesprekje met coach Michel Korporaal was het duidelijk in zijn verwachtingen. Makkelijk zal het zeker niet worden met deze lastige tegenstanders maar we gaan wel voor plek 1 in deze poule, aldus Michel.
    Die Haghe moet voor deze eerste wedstrijd naar Sassenheim om tegen TOP 4 aan te treden. Voor mij een onbekende ploeg, maar ik vermoed dat zij wel het spel spelen wat Top gewend is. Ook Die Haghe 2 is een jong team maar heeft vorig seizoen laten zien voor niemand onder te doen. Voor de coaches Eric Snaphaan en Michel Korporaal ook hier weer de uitdaging om de verwachtingen waar te maken. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur en daarna reizen zij door naar de wedstrijd van Die Haghe 1 om hen te steunen en natuurlijk de reservebank te vullen.
    Het beloofd een zeer warme dag te gaan worden en dat maakt het spelen wel moeilijker waar iedereen last van zal hebben.
    Mocht je deze wedstrijden gaan bezoeken, vergeet dan niet om genoeg smeersel mee te nemen om je tegen de zon te beschermen.

    Veel plezier en succes!!!