• Kíppies’s Voorbeschouwing zaalcompetitie speelronde 2

  • Door omstandigheden heb ik voor speelronde 1 helaas geen voorbeschouwing kunnen maken, maar ga nu weer zoals vanouds mijn best doen om dit iedere week voor jullie te maken. Voor alle duidelijkheid, dit is mijn eigen mening en kijk op de wedstrijden.

    Voorafgaande op de zaalcompetitie lijkt mij dat er in deze poule wel een aantal kandidaten voor de titel zijn. Voor mij zijn dat Valto, Vriendenschaar en wellicht Die Haghe. Echter denk ik ook dat iedereen van elkaar zou kunnen winnen en dat het tot het eind spannend zal blijven.
    Inmiddels is speelronde 1 achter de rug en wist Die Haghe een krappe overwinning bij en tegen Tilburg te behalen. Valto behaalde een grote overwinning op HKV, Vriendenschaar won bij ONDO (M) en RWA en Fortis deelden de punten.
    In speelronde 2 speelt Die Haghe thuis tegen RWA uit Rhoon en gaat proberen om weer 2 punten aan het totaal toe te voegen. RWA is, net zoals Die Haghe en Tilburg, vorig seizoen gepromoveerd en wil gewoon lekker meedraaien en kijken hoever zij kunnen komen. Vorige week speelde zij dus gelijk en dat was eigenlijk een teleurstelling omdat zij vlak voor tijd nog 2 doelpunten voor stonden. Nu komen zij naar Den Haag en willen proberen om voor een stunt te gaan zorgen door Die Haghe te verslaan. Wordt het lastig voor Die Haghe? Ja dit zou zo maar kunnen, want de Blauw Witten uit Rhoon heeft een aardig kwartet heren die allemaal kunnen scoren door een goede ondersteuning van de dames. Daar ligt voor onze dames dus een schone taak om dit er uit te halen. Aanvallend denk ik dat Die Haghe toch wel meer in huis heeft dan RWA en zeker met ons damesviertal het verschil zou moeten kunnen maken.
    Ik ga er dan ook van uit, dat wanneer Die Haghe de juiste vorm, inzet en spelplezier heeft de wedstrijd gewonnen gaat worden. Valto speelt thuis tegen ONDO en ik verwacht daar weer een overwinning van de thuisploeg, ook Vriendenschaar speelt thuis tegen HKV en denk dat zij ook gaan winnen en tenslotte speelt Fortis thuis tegen Tilburg en hier zullen de gasten wel eens met de winst weg kunnen gaan.

    Veel plezier en succes !!