• Er was eens .........

  • Er was eens…een grote groep kinderen van de korfbalvereniging Die Haghe die op kamp gingen. Met de bus kwamen we aan in het sprookjesachtige Appelscha. Vlakbij het sprookjesbos. Een bos vol met oude sprookjesverhalen waar je allen met gouden munten kon betalen. Er leefden gekke feeën, mensen met lange baarden, met puntmutsen en rode kapjes. Ook woonden er veel prinsen en prinsessen. En nog heel veel meer sprookjesfiguren.

    Nadat iedereen zijn slaappaddenstoel had gevonden deden we in de middag het eerste spel, namelijk Alice in Wonderland. De kinderen moesten in groepjes een tocht door Wonderland maken. De groepjes moesten steeds op zoek naar het witte konijn die ze de weg wees. Onderweg moesten er vragen beantwoord worden. Met de antwoorden moest je met je groepje een cijfercode oplossen.
    Na het betoverende avondeten deden de pupillen in het bos het piratenkleurenspel.

    De piraten (alle pupillen) zijn gestrand op het sprookjeseiland. Daar gingen zij kapitein haak helpen om alle verdwaalde sprookjesfiguren weer terug op de boot te krijgen. Dit deden ze door de sprookjesfiguren te zoeken en aan te tikken.Als de piraat een sprookjesfiguur te pakken kreeg, dan kreeg hij (of zij) een stip op zijn/haar t-shirt. Het lukte de piraten heel goed om de sprookjesfiguren te pakken. Met mooi gekleurde stippen t-shirts verlieten zij het bos.
    De aspiranten gingen hierna het bos in. Daar aangekomen lag Sneeuwwitje dood bij de boom. Zij was vermoord. Er waren 4 verdachten. Heksje Elly, Kapitein Haak, de boze stiefmoeder en de grote boze wolf. Zij waren aanwezig toen het gebeurde en hadden allemaal een motief. De kinderen moesten onderzoeken wie de moord had gepleegd. Dit bleek de grote boze wolf te zijn.

    Na een rustige nacht, het waren 54 doornroosjes, begonnen we zondagochtend met een lekker ontbijtje. Na het ontbijt wordt er afgewassen, het sanitair schoongemaakt en worden de kamers geveegd. Dit doet corvee samen met de kinderen.
    Daarna gingen de pupillen de drie biggetjes helpen. Die waren nogal in paniek. De grote wolf had hun huis kapot gemaakt. Zij konden door de paniek niet meer nadenken. De bedoeling was om zo veel mogelijk stenen te verzamelen om een sterk huis te maken. Er werd gestreden in 3 groepen. Iedere speler kreeg een kaartje met een eigen kleur stro. Door een ander te tikken kon je stro verzamelen en dit kon worden omgeruild voor een kaartje van hout en later voor steen. Het team dat de meeste stenen had verzameld, was de winnaar.
    De aspiranten gingen het bos in want de betoverde prinsessen moesten bevrijd worden. De kinderen moesten de juiste medicijnen zien te vinden. De 3 prinsessen (waterprinses, vuurprinses, aarde prinses) waren in het midden. De kinderen kregen van de feeën, die aan de buitenkant te vinden waren, verschillende kleuren. Die kleurkaartjes zijn nodig om de kleurcode te ontcijferen. Een kleur kan goed zijn, maar die moet ook nog op de juiste plek komen. Als je de 4 kleuren in de juiste volgorde hebt, dan kon je met je team een prinses bevrijden.
    Zondagmiddag moesten alle kinderen in groepjes de verloren foto van sneeuwwitje weer compleet maken. Sneeuwwitje is deze foto kwijtgeraakt. Hier stonden de 7 dwergen op en ze weet niet meer in welke volgorde. Met behulp van hints moeten de groepjes de foto weer compleet maken. Na het overheerlijke avondeten gingen de pupillen een tour door het sprookjesbos maken. Zij moesten langs allerlei sprookjesfiguren en door vragen te stellen kwamen zij er achter om welke sprookjesfiguren het ging. Zij kwamen langs de kleine zeemeermin, Hans & Grietje, Pinokkio, de Geest van Aladin en Cruella.
    De aspiranten deden Ali Baba en de 26 aspiranten. Zij moesten munten verzamelen en daarmee konden zij de waarzegger betalen en de wonderlamp vinden. Die munten konden zij verdienen door bij de posten opdrachten te doen. Zij moesten o.a. de slangenbezweerder helpen zijn slang terug te vinden, een lied zingen voor de Arabische coach van de Voice, een bellydansje laten zien en Arabische thee drinken.

    Het is in dit mooie sprookjesdorp erg gezellig.