• Die Haghe 2 wint rommelige wedstrijd van Maassluis 2

• In een rommelige wedstrijd, door veel onderbrekingen ivm blessures, kon Die Haghe nooit het getoonde niveau van vorige week behalen maar won het wel de wedstrijd tegen Maassluis 2.

scherpte
    De eerste helft duurde tot de 4e minuut eer de score door maassluis 2 werd geopend en kwam het antwoord van Die Haghe direct met 2 doelpunten. Maassluis mistte vervolgend een strafworp en profiteerde Die Haghe met 3 doelpunten op rij en na 11 minuten stond het 1-5. Vanaf dit moment kon Die Haghe de kansen niet makkelijk meer afronden. Pas nadat coach Eric Snaphaan dit aangaf vond men weer de korf en liep uit naar 1-6. Toch werd langzaamaan duidelijk dat Die Haghe te veel kansen nodig had. Werd er wellicht te makkelijk gedacht waardoor de scherpte er niet was? Het was maar goed dat het verdedigend wel voor elkaar was en hierdoor kon uitlopen naar 2-9 wat een gerustsellende tussenstand was, maar later bleek dat het goed was dat er dit gat was geslagen. Maassluis werd gaandeweg sterker en bij rust hadden zij het verschil met 6-11 iets terug gebracht.

rommelig
    De tweede helft werd er niet beter op en was de start niet echt lekker omdat Jordy in de 33e minuut geblesseerd het veld moest verlaten en Mick in zijn plaats kwam. Direct hierna scoorde Die Haghe de 6-12 maar vervolgens wilde het maar niet lukken. In de 43e minuut namen coaches Eric en Michel een time-out om de ploeg weer op de rails te krijgen omdat Maassluis inmiddels tot 10-12 was genaderd. Met de wissel Pien voor Yrsa leek dit zijn vruchten af te werpen en liep het weer weg naar 11-14 met nog 13 minuten op de klok. Even later moest ook Esther geblesseerd het veld verlaten nadat een heer hard tegen haar was opgelopen en kwam Yrsa weer terug in het veld. Voor de rest kabbelde de wedstrijd een beetje voort en uiteindelijk afgesloten met een 13-16 overwinning. Laten we het er op houden dat ook mindere wedstrijden gewonnen moeten worden.