• Die Haghe 2 verliest spannende wedstrijd bij pernix 2

Zaterdag 19 januari speelde Die Haghe 2 uit bij Pernix 2 in Sporthal De Zijl in Leiden. Na weer hard werken op de training mochten de spelers en speelsters hun kunsten vertonen tegen een goede tegenstander. Die Haghe verloor, enigszins onverdiend, de spannende pot met 22-20.

1e helft

Vooraf had coach Guido een plan bedacht om Pernix het zo moeilijk mogelijk te maken. En die plan pakte goed uit. Die Haghe begon de wedstrijd goed. De eerste 2 doelpunten kwamen op naam van de kanaries, die tot aan de 2-3 de voorsprong wisten te behouden. Hierna kwam er een goede fase van Pernix, die na 12 minuten spelen de stand wisten om te buigen naar 6-3. Die Haghe gaf niet op en bleef strijden om in de wedstrijd te blijven. Opvallend was dat de scores van de kanaries in de eerste helft allen werden gemaakt door één vak. De ruststand was 11-8 in het voordeel van de Leidenaren.

2e helft

Direct na rust scoorde Die Haghe 2 keer op rij waardoor het verschil weer tot 1 gebracht werd en het gevoel dat er iets te halen viel in Leiden werd sterker en sterker. Maar waar Die Haghe scoorde, kwam Pernix met een antwoord. Jammer genoeg miste de kanaries in deze wedstrijd ook 3 strafworpen, waardoor het verzuimde om de stand gelijk te trekken. De laatste 5 minuten waren spannend, waar onze kanaries het verdienden om beloond te worden met minimaal een punt. Die spanning was te merken in de wedstrijd, aan beide kanten werd er bij een stand van 20-19, 3 minuten lang niet gescoord. Met nog 1 minuut te gaan schoot Pernix de 21-19 raak. Die Haghe maakte de 21-20 en kreeg zelfs nog een kans op de gelijkmaker, maar het was Pernix die in de laatste goal scoorde (22-20).

Volgende week

In de Sportcampus is volgende week KCR de tegenstander. De ploeg uit Ridderkerk staat na de winst op OVVO (23-20) op een 2e plaats in de competitie. Voor Die Haghe is het de taak om de goede trainingen voort te zetten en het goede spel van vandaag mee te nemen! Met behulp van het thuispubliek gaan wij er alles aan doen om ook deze tegenstander te bestrijden.