• Verslag Die Haghe 1 & 2

DIE HAGHE – RUST ROEST ……..belangrijke punten

De eerste returnwedstrijden van de veldcompetitie kwamen de bekende tegenstanders uit Eindhoven op bezoek. Dit seizoen speelde men al 3 keer eerder tegen elkaar en telkenmale bleken dit zeer spannende wedstrijden te zijn. Voor Die Haghe 1 zijn de punten nodig om weg te blijven bij de 7e plek en Rust Roest had de punten nodig om aansluiting bij Rohda te houden. De Eindhovenaren waren geen schim van het team tijdens de zaalcompetitie en Die Haghe bleek gewoon de betere ploeg en won verdien met 20-12.

Direct vanaf het begin was Die Haghe scherp en nam snel een 2-0 voorsprong. Rust Roest antwoordde direct en scoorde daarna ook snel 2 keer.  Hierna bleek Die Haghe de meest trefzekere ploeg en liep met goed aanvallend spel en zeer fel verdedigend werk uit naar 5-2. Een aantal goals voor beide teams bracht na 17 minuten spelen een tussenstand van 6-4 op het scorebord. Die Haghe voerde het tempo op en hield het verdedigend goed dicht waardoor het na 28 minuten een ruime voorsprong van 10-4 had opgebouwd.  De laatste 7 minuten van de eerste helft werd deze voorsprong geconsolideerd en brak de rust aan met 12-7.

De tweede helft was het Die Haghe wat de voorsprong tot 14-7 uitbreidde maar vervolgens 12 minuten, ondanks het goed vertoonde aanvalsspel, de korf niet meer kon vinden en Rust Roest hier van profiteerde door 5 maal op rij tot 14-12 de aansluiting weer had gevonden. Het laatste kwartier was echter een onvervalst “Haags kwartiertje” met Arie Vingerling in de hoofdrol. Bij Rust Roest kwam topschutter Lara Heijboer er tegen Marit “de terriër” Foppen niet aan te pas en ging met 0 doelpunten aan de kant. Arie heerste zowel verdedigend als aanvallend onder de korf en wist zijn tegenstander steeds weer met zijn “slingerarmen” voor te zijn om de bal af te vangen waardoor Die Haghe het heft weer in handen kon nemen en met heerlijk korfbal de aanwezige supporters te vermaken. Die Haghe gaf eigenlijk niets meer weg en zelf scoorde het nog 6 keer en werd er zéér verdiend gewonnen met 20-12.

Door dit resultaat staat Die Haghe nu op een gedeelde 3e plek met 1 punt minder dan BEP. Volgende week weer een bekende tegenstander maar dan in Ridderkerk om tegen KCR aan te treden.

Doelpuntenmakers: Rowena 6, Arie 5, Kelly 2, Victor 2, Sijmen 2, Annemiek 1, Marit 1 en Mark 1

DIE HAGHE 2 – RUST ROEST 2 ………koploper verslagen

Voor Die Haghe 2 worden het belangrijke wedstrijden in de strijd om degradatie. En als dan de koploper op bezoek komt dan verwacht je dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden. Toch was het vertrouwen wel degelijk aanwezig om deze wedstrijd te gaan winnen, want Rust Roest 2 werd al eens verslagen en in de zaal zijn zij gedegradeerd.

Die Haghe 2 speelde een goede wedstrijd wat vooral in uitdrukking kwam in de eerste helft. Met leuk gevarieerd spel werd rust Roest bestreden en verdedigend klopte het ook goed. Dit resulteerde in een duidelijke voorsprong. De tweede helft werd er niet veel minder gespeeld, maar ontbrak het aan de afronding waardoor Rust Roest steeds iets dichterbij kon komen. Het was John Treub welke Die Haghe aan de goede kant van de score hield en uiteindelijk werd er verdiend gewonnen met 13-12. Zo zie je dat wanneer je beter bent toch een moeilijke wedstrijd krijgt wanneer het scoren even niet wil lukken.

Helaas wist concurrent BEP 2 ook te winnen maar lopen wel in op de ploegen welke boven ons staan.  Volgende week tegen KCR 2 kan men weer goede zaken doen.

Doelpuntenmakers: Erik 4, Bas van den H 3, Nienke 2, Cliff 2 en John 2