• 60 jaar later !!
 • Het is het korfbalseizoen 1961/1962. In de Kanariepost van 14 augustus 1961 staan de ploegenopstellingen. En als achtste een ploeg met alleen maar jongeren. Enkele weken later was deze ploeg opgeschoven als zevende. Deze jeugdploeg ging spelen in een gecombineerde Leids-Haagse jeugdafdeling.

  Deze ploeg bestond uit de volgende spelers:

 • Van links naar rechts
  De jongens: Chris Schmidt, Rob Verhagen, Peter Abbenhuis, Jacques Schreuder, Wil van  Deemter, Frits van Helsdingen en Rob Barensen.
  De meisjes: Nora Dingjan, Marianne Horn, Elma Wurkum, Hanneke Zijlstra, Hennie Rietbroek, Elly de Kruyff en Hannie van Veen.

  Deze ploeg werd getraind door Hans Berens.
  De eerste wedstrijd was tegen Ready jeugd en werd met 5-0 gewonnen. Hans Berens was tevreden over dit eerste optreden van onze jeugd-aspirantenploeg. Hans had lof voor het enthousiasme waarmee is gespeeld. Van goed gehalte was het verdedigen, maar bij het aanvallen zag Hans nog verbeterpunten: “Individueel komen we wel tot goede prestaties, maar  samenspelend gaat het soms te gehaast en daardoor te slordig. Soms lukt het wel, dus het zit erin”. Degenen die Hans kennen zullen dit herkennen, mooi samenspel had verreweg zijn voorkeur.

  Deze jeugdploeg werd zonder puntverlies kampioen. De kampioenswedstrijd tegen De Danaïden werd met 9-0 gewonnen. Ben van Herk noemt het succes van deze jeugdploeg des te opmerkelijker, omdat een aantal jongens en meisjes eigenlijk nog aspirant is, maar voor de homogeniteit van de ploeg vervroegd is overgegaan. Hij besluit zijn stukje dat de jeugdploeg een vriendenploegje is geworden, dat altijd met elkaar optrekt en met enthousiasme deelneemt aan het verenigingsleven.

  Die vriendschap bestaat volgens mij nog steeds, zoals onderstaande foto laat zien:

 • Van links naar rechts
  Heren: Chris Schmidt, Rob Verhagen, Peter Abbenhuis, Jacques Schreuder, Wil van  Deemter, Frits van Helsdingen en Rob Barensen.
  Dames: Elma Van Groeningen (Wurkum), Wil Krens, Elly Abbenhuis (de Kruyff), Hanneke van Laar (Zijlstra) en Marianne van der Ham (Palstra).

  Deze foto is genomen tijdens de reünie van Die Haghe in het kader van het 100-jarig bestaan op 2 juli 2022, 60 jaar na het kampioenschap van de jeugdploeg.