• We zijn los; wedstrijdverslag TOP c1 - Die Haghe c1

• De kop is eraf, we zijn begonnen in de zaal. Maar helaas konden we deze eerste wedstrijd geen vuist maken. Met 17-10 bleven de punten verdiend in Sassenheim. TOP was verder, TOP was feller. Wij hebben hard geknokt, maar TOP was beter. Punt.
    Voorafgaand aan deze eerste competitiewedstrijd zijn er twee oefenwedstrijden gespeeld, beide heel verschillend. Tegen het wat lager ingedeelde Achilles was de tactiek om de dames in de punt te zetten, nou deze rol hebben onze dames toch maar keurig opgepakt. Het werd een eenvoudige overwinning (23-2) maar de dames zorgden voor bijna de helft van de doelpunten. Elisa was er niet bij, maar de aanwezige dames hebben allemaal gescoord en Eloïn was topscoorder aan dames kant met 4 mooie doelpunten.
    De tweede oefenwedstrijd was tegen Valto, die we al een paar keer tegengekomen zijn. De oefenwedstrijd op het veld werd (met veel wind) 4-4. Tijdens de veldcompetitie was Die Haghe duidelijk de betere: 16-12. Deze zaal oefenwedstrijd was weer een spannende. Bij het eindsignaal stond er 9-10 op het bord in ons voordeel. Het verschil in die wedstrijd is nooit meer geweest dan 2 punten, dus het is duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Maar hé guys… aan elkaar gewaagd of niet, we staan qua punten gewoon 5-1 voor 😊
    Dan terug naar de wedstrijd van vandaag, TOP C1. Timo was helaas door omstandigheden afwezig. Eliasa zat op de bank en Caithlin was zo sportief om mee te gaan als reserve (dankjewel Caithlin!).

Dit zaalseizoen zitten we in een heel andere poule dan op het veld (de enige tegenstander die we nog kennen van het veld is Avanti). Leuk, maar ook onvoorspelbaar. Het is lastig in te schatten waar we staan. TOP bracht wat duidelijkheid. Tjonge, de eerste minuten van de wedstrijd werden we  gewoon overrompeld door de snelheid en felheid van TOP. Op alle fronten troefden ze ons eigenlijk af. Het werd dan ook snel 1-0. Sean scoorde de eerste van Die Haghe (de eerste van zijn in totaal 5 doelpunten). Maar daarna ging het hard…heel hard. TOP speelde slim, TOP had enorm goede schutters in de ploeg en TOP liep hierdoor uit naar een 9-1 voorsprong (oef).

Maarrrrr toen toonde Die Haghe C1 me een veerkracht joh! Daan nam de bal uit en gooide een mooie dieptepass op Tygo, BAM! 9-2. Strafworp van Sean BAM! 10-3. Dan een herhaling van zetten maar dan in de opsekopse wereld: Tygo neemt de bal uit en gooit een dieptepass op Daan, met 1 handje BAM! 11-4.  Daan neemt een schot van ver, vangt zelf de bal af en brengt Rona in stelling, BAM! 11-5.
    En dan, vlak voor rust, gooit Yitte een superpass op Sean waardoor hij met een mooie wegtrekbal 11-6 de ruststand op het bord zet. Eerlijk is eerlijk, dat hadden we niet helemaal zien aankomen toen het 9-1 stond.
    Na rust kwamen we terug tot 12-7 door weer en schot van Daan. Een wegtrekker van Sean (ja alweer) zorgt voor 13-8. Elisa komt er nog even in maar de wedstrijd was eigenlijk wel gelopen. Op 14-8 krijgt Daan een vrije bal mee maar blesseert zich nadien. Dichterbij kwamen we niet meer. Het werd zelfs 17-8.
    Sean (wederom een mooie wegtrekbal) en Daan (schot) zorgden samen voor een 17-10 eindstand.
    Het is wat het is. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Feit blijft dat we, zeker na het eerste kwartier dat we wat overbluft werden, gewoon keihard gewerkt hebben. Het zat er niet in vandaag. Dus kijken we naar volgende week. Dan wacht ons Reflex. Waarschijnlijk ook een pittige pot. Maar hopelijk kunnen we die wedstrijd compleet aanvliegen en is ook Timo weer lekker van de partij!