• Oppermachtig Die Haghe boekt ruime overwinning op Maassluis

• De laatste heenwedstrijd van de veldcompetitie wist Die Haghe in en tegen Maassluis een ruime winst te boeken en blijft het bovenaan de ranglijst staan.

Sterk
    Vooraf was bekend dat Maassluis het iedere tegenstander moeilijk kan maken en was Die Haghe voorbereid op een lastige wedstrijd. Het begin van de wedstrijd leek dit ook uit te komen en na 10 minuten was de score met 2-2 nog in evenwicht. Echter vanaf dit moment werd Die Haghe sterker en binnen 6 minuten was daar het eerst gat naar 2-6 geslagen mede door sterk reboundspel aan Haagse zijde. Hierna vielen de doelpunten weer even om en om tot 4-9 en was ht nu Maassluis die profiteerde van een iets mindere fase van Die Haghe en kwam het 5 minuten voor rust terug tot 8-10. Verder liet Die Haghe het niet komen en pakte met 3 scores op rij een gerusstellende 8-13 voorsprong bij het rustsignaal.

Oppermachtig
    De tweede helft was het Maassluis die het eerste doelpunt maaktte, maar Die Haghe volgde snel met het antwoord. Die Haghe gaf de gehele tweede helft nog meer druk op de tegenstander waardoor zij meer fouten gingen maken en vaak niet verder kwamen dan éénschots aanvallen. aanvallend waren de Kanaries oppermachtig door een zeer sterke rebound bij de heren en konden hierdoor meerdere schoten produceren. Mocht een heer dan eens geen rebound hebben, dan waren het de dames die dan de afvallende bal vaak hadden. Halverwege de 2e helft was bij 11-19 de wedstrijd wel beslist en kon Die Haghe rustig de wedstrijd uitspelen om met 16-24 af te sluiten.

returns
    Eerst speelt Achilles op 26 okt nog een inhaalwedstrijd tegen Roda en kunnen naar verwachting dan op gelijke hoogte komen als gedeelde koploper.

Volgende week is de laatste wedstrijd van de veldcompetitie en beginnen de returnwedstrijden. Die Haghe speelt dan uit tegen KIOS en deze tegenstander komt langzaamaan steeds beter in vorm. Achilles sluit thuis af tegen HKV Ons Eibernest en dan weet je het dus nooit wat er gebeurt, nummer 3 ZKV speelt uit bij Apollo en hekkensluiter Roda speelt thuis tegen Maassluis.