• Voorbeschouwing CKC Maassluis - Die Haghe

  • Met nog 2 wedstrijden op het veld te gaan voordat we aan de zaal gaan denken, is de volgende wedstrijd voor Die Haghe in en tegen Maassluis. Dit is tevens de laatste wedstrijd van de heenwedstrijden en volgende week is reeds de eerste returnwedstrijd.

    Die Haghe is na de knappe winst op ZKV de enige koploper, maar Achilles moet nog een wedstrijd inhalen tegen Roda (26 okt) en kan dan weer op gelijke hoogte komen. Maassluis staat op een gedeelde 4e plek maar blijkt een stugge tegenstander te zijn die moeilijk te verslaan is. Zowel Achilles als ZKV hadden de grootste moeite om de winst veilig te stellen en dus zal Die Haghe bij de les moeten zijn.  Het onderlinge verschil is maar 4 punten en dus voor Die Haghe belangrijk om hen niet dichterbij te laten komen en zelf aan kop van de ranglijst te blijven. Het doelsaldo van Die Haghe is dan wel een stukje beter , echter heeft Maassluis met Leon Kloppenburg, Eva Slotboom en Malou Abbas goede schutters in huis terwijl de andere spelers ook hun doelpunten mee pakken. Aan de kant van Die Haghe zijn de doelpuntenmakers meer verspreid. Lukt het iemand om een of andere reden niet dan pakt een andere speler het wel op. Dat is denk ik de grootste kracht van de Kanaries. Een leuk aspect aan deze wedstrijd is dat aan beide kanten een familielid speelt en mogen de nichtjes Mars (Naomi bij Die Haghe en Marjelle bij Maasluis)tegen elkaar strijden. Scheidsrechter Ruijsch zal in ieder geval een leuke wedstrijd te fluiten hebben.

    Mijn voorspelling van deze week: het zal lang gelijk opgaan maar denk dat Die Haghe uiteindelijk de winst pakt.

    Achilles neemt het thuis op tegen het grillige Apollo en kan het wel eens moeilijk krijgen. ZKV krijg HKV op bezoek en tegen Haagse ploegen loopt het tot nu toe niet lekker. Tenslotte Neemt Kios het op tegen Roda en kan verder afstand nemen.

    Zoals het er nu naar uit ziet blijft het droog maar wel zal een dikkere jas nodig zijn ivm de temperaturen. Neemt niet weg dat er wel voldoende supporters langs de lijn staan om hun favoriet aan te moedigen.

    Veel succes weer allemaal !!