• Verslag Die Haghe C1 – Nieuwerkerk C1 (24 sep 2021)

  • Ik had ontzettend graag dit verslag begonnen met de mededeling dat we van die hatelijke nul af waren, maar “da was nie” (om dat schattige jongetje met de leugendetector van Alles Kids te citeren).

    Helaas zat het er niet in vandaag. Nieuwerkerk wist met goed schietende heren en heel veel druk op de verdediging de boel zodanig te ontregelen dat de eindstand 7-11 was.

    In de eerste aanval startte Sean, Julian, Rona en Eloïn. Sean had vlak daarvoor, evenals Rona en Elisa, nog met de B2 meegedaan dus hij mocht meteen door. (Elisa had in de tweede helft van de B2 Rona vervangen en zij mocht even wat langer uitpuffen: samen met Timo reserve)

    Het eerste doelpunt viel aan de kant van Nieuwerkerk (waar Daan, Tygo, Yitte en Alyssa samen speelden in de verdediging). Een vrije bal van Sean (volgens mij was het zelfs zijn eerste doelpoging) was meteen raak: 1-1.

    Toen volgde er een fase waarin wij de korf maar moeilijk konden vinden en Nieuwerkerk doordrukte. Ook was ons spel wat rommelig met iets te veel plaatsfouten. Verdedigend was Sean als vanouds sterk onder de paal en Rona en Eloïn onderschepte veel. Maar Nieuwerkerk liep uit naar een 1-5 voorsprong. Eelco riep nog dat we te veel doorloopballen om onze oren kregen, “laat ze eerst maar van afstand scoren” zei hij. Afijn, dat deed die heer van Nieuwerkerk toen dus ook maar meteen...

  • Nadat Alyssa een strafworp had verzilverd brak er een doelpuntloze fase aan waarin Nieuwerkerk twee strafworpen miste en ook Tygo zijn strafworp niet maakte. Na 2-6 was het Rona die met een mooi schotje van achter de korf een iets fijnere ruststand op het bord zette: 3-6.

    Na rust kwam Timo in het veld voor Julian en Elisa verving Yitte (die later weer de plek van Alyssa zou innemen). Het eerste doelpunt na rust was weer van Rona: 4-6. Zij kon vrij een mooie doorloopbal nemen doordat Timo PRECIES op tijd voor haar insneedt. Dat is trouwens een leuk setje, Rona en Timo (en dan bedoel ik natuurlijk heel onschuldig een leuk setje binnen de lijnen van het korfbalveld hè!). Zij weten elkaar goed te vinden door op precies de goede momenten elkaars aansteun te zijn, erg leuk om te zien. Na twee makkelijke schoten van Nieuwerkerk - die veel kansen misste op 3 à 4 meter maar van ver wel zuiver waren - was het weer een Rona-Timo combi maar helaas ging die mis.

    Eloïn versierde veel vrije ballen voor haar vak doordat haar dame keer op keer overtredingen op haar maakte bij het insnijden. Bij een door haar meegekregen vrije bal, die Sean ging nemen en Rona ging aangeven, riep Tim vanaf de zijlijn dat de tweede aansteun belangrijk was. En Rona luisterde braaf, met een strafworp voor Sean als gevolg: 5-8.

  • Maar van 5-8 werd het 6-11 (doelpunt was een strafworp van Daan). En een van de Nieuwekerk doelpunten kwam een beetje onsportief na een val van een van ons. Waar wij braaf de bal beet hielden bij zo’n situatie, nam Nieuwerkerk deze ballen wel. Wel jammer, het is toch een beetje een ongeschreven regel dat je geen doelkans neemt als iemand ten val komt door iets anders dan een goede korfbalactie. Maar ach, dat maakte het verschil niet hoor, vandaag was Nieuwerkerk beter en had ons vooral vervedigend in de tang.

    Het laatste doelpunt kwam weer uit een “Rona-Timo’tje” (en nee, met een “Timo’tje” doel ik nu weer niet dat hij niet de langste van het team is hoor 😊) Rona scoorde haar 3e van de ochtend en zette daarmee 7-11 als eindstand op het bord.

    Volgende week wacht ons Avanti. Een ploeg die twee wedstrijden gelijk heeft gespeeld en 1 gewonnen (van dit Nieuwerkerk van vandaag trouwens). Maar, wij hebben al een keer geoefend tegen Avanti en sindsdien is het team echt gegroeid. Dus we gaan gewoon knallen en punten pakken volgende week!!!