• Die haghe begint met ruime winst op KIOS

• Eindelijk na een hele lange periode zonder competitie, was het moment dan daar dat het weer mocht en de ploeg kon niet wachten om te beginnen en liet het de gasten uit Nieuw Vennep met een kansloze nederlaag huiswaarts keren.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kuif, knalde Die Haghe uit de startblokken en binnen 1 minuut werd het 2-0. Na de vakwissel wist KIOS tegen te scoren maar direct was het antwoord er van Die Haghe met weer 2 scores.  Na 20 minuten spelen was het al 9-3 en zag de coach van Kios zich genoodzaakt om wat spelers van vak te wisselen om zo de Haagse aanvalsdrift in te tomen. Tot aan de rust leek dit te werken want met een ruststand van 12-6 was het verschil niet groter geworden.

De tweede helft begon met een score van Kios, maar met 5 scores op rij van Die Haghe  (18-7) was het pleit beslecht. Kios scoorde vervolgens 2 keer achter elkaar en dacht wellicht dat het nog dichterbij zou kunnen komen maar Die Haghe had alweer een antwoord klaar en liep uit naar 22-9. Met deze stand dacht je dat het vuur dan wel langzaam uit zou gaan, maar niets was minder waar en gingen de Kanaries fluitend door en na het laatste fluitsignaal stond er uiteindelijk 26-13 op het scorebord.

Coach Tim Abbenhuis kon alleen maar tevreden zijn, maar zal best nog wel wat aandachtspuntjes hebben gezien om te verbeteren. Maar voorlopig is dit een mooi begin en zal het volgende week met vertrouwen naar de volgende wedstrijd, uit tegen Apollo, afreizen.

Doelpuntenmakers: Mike en Jeroen 5, Eva en Lars 4, Nienke 3, Naomi 2, Yrsa, sander en Matthijs 1