• Die Haghe verrast koploper Achilles

• Gisteravond stond het inhaalduel tussen beide Haagse teams op het programma. Door de nieuwe maatregelen ivm covid-19 mocht er, zoals inmiddels wel bekend is, geen publiek bij en dat was wel erg vreemd omdat je bij zo'n duel juist de supporters nodig hebt die je over de streep kunnen trekken. Maar ja, helaas is het niet anders en moest de wedstrijd worden gespeeld. Achilles heeft in allerijl er voor gezorgd dat er een livestream kwam en konden de mensen thuis toch de wedstrijd volgen waarvoor onze dank. Echter had het de gedurende hele dag geregend en pas om 18.00 uur werd het droog. Ook hier had Achilles adequaat op gereageerd en een aantal mensen opgetrommeld om het veld, wat door een slechte afvoer onder water stond, speelklaar te maken. Ook hiervoor mijn complimenten.

Achilles zou bij winst alleen koploper blijven terwijl Die Haghe juist moest winnen om niet onder de rode streep te komen. Deze derby is vorig seizoen ook al een aantal keer gespeeld en waren dit altijd spannende wedstrijden maar dit keer leek Achilles vooraf toch wel de favoriet omdat zij nog geen punt hadden laten liggen en bij Die Haghe nog naar de juite vorm wordt gezocht.

Het begin liet Achilles zien dat het de favoriet was en nam al snel een 3-0 voorsprong. Dit kwam mede doordat Die Haghe de passing niet op orde had en verdedigend er nog niet helemaal bij was. Hierna werd het langzaamaan beter maar gedurende de 1e helft lieten beide ploegen zien waarom zij tot nu toe de minst gepasseerde verdediging hebben. De scores vielen tot aan de rust om en om en met slechts 7-5 brak de rust aan.

De 2e helft begon Die Haghe beter aan de wedstrijd en kwam al snel met 7-7 op gelijke hoogte. Hierna werden de doelpunten tot 10-10 weer eerlijk verdeeld maar de 10 minuten daarna waren volledig voor Die Haghe en bleek vooral Jeroen een ware plaag voor zijn oud-ploeggenoten. In het andere vak was het Victor die ook de korf makkelijker wist te vinden en nam Die Haghe met nog zo'n 9 minuten te spelen een 10-15 voorsprong. En dan blijkt wat voor raar spelletje korfbal eigenlijk is. Vanaf dat moment nam Achilles weer het initiatief en lukte het Die Haghe niet meer om tot aan het eindsignaal te scoren. Gelukkig kon Achilles, door goed verdedigend werk, nog maar 3 keer scoren en werd er gewonnen met 13-15.

Door dit resultaat is de top van de ranglijst weer naar elkaar toe gekropen en zal komende zaterdag moeten blijken of de top 4 weg kan lopen of dat de onderste ploegen naderbij kunnen komen.

Doelpuntenmakers: Jeroen 6, Victor 4, Eva en Leon 2 en Lars 1

• Ook voor Die Haghe 2 stond de derby tegen nummer laatst Achilles op het programma en was dus favoriet voor de winst. Echter zijn derby's aparte wedstrijden en dat ondervond Die Haghe aan den lijfe.

Achilles begon furieus aan de wedstrijd en voordat Die Haghe het door had stond er al 2-0 op het scorebord. Heel veel plaatsfouten en een tegenstander die veel feller was zorgde ervoor dat er na 9 minuten een 4-1 tussenstand werd bereikt. Hierna volgde een sterke fase van Die Haghe en speelde het feller maar ook gedisiplineerd watr na 20 minuten tot 6-6 leidde. De laatste 10 minuten had men echter

wat te veel éénschots aanvallen en daar profiteerde Achilles optimaal van en nam bij rust een 10-7 voorprong.

De 2e helft bleef Achiles de betere en moest Die Haghe lijdzaam toezien dat de zwart/witten verdiend naar 19-11 uitliepen en was de wedstrijd uiteraard beslist. Toch bleef Die Haghe het proberen waardoor de eindstand van 20-16 iets dragelijk was.

Zaterdag komt concurrent RWA op bezoek en dan kan er bij winst de kop weer worden overgenomen.

Doelpuntenmakers: Tessa 5, Erik 4, Justin 2, Zoë, Quint en Jordy 1