• Die Haghe laat winst glippen, Die Haghe 2 trotse koploper

• Die Haghe laat winst glippen
    Onder een heerlijk zonnetje op sportpark Irene in Rijswijk moest Die Haghe toezien dat, hoewel dit er niet zo naar uitzag, Refleks in de slotfase van de wedstrijd er nog een punt uit wist te slepen.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Die Haghe zien dat het de betere ploeg was maar het tot de 4e minuut duurde voor het eerste doelpunt via een strafworp, waar er eerst een gemist werd, te zien was. De volgende 6 minuten bleef het spelbeeld hetzelfde. Die Haghe kon langer aanvallen door een goede rebound daar waar Refleks vaak éénschotsaanvallen had. Na 11 minuten was de stand 0-3 door 2 korte kansen maar vergat Die Haghe om de score in deze fase echt uit te breiden. Toch werd het in de 18e minuut 0-4 maar vanaf dat moment begon Refleks mee te scoren al was dit aan beide kanten niet veel. Bij slechts 4-8 brak de rust aan en kon coach Erwin Disselkoter zijn ploeg toespreken waarbij vooral de scherpte in de afronding besproken zal zijn.

Ook het begin van de 2e helft bleek dat beide teams de korf maar moeilijk konden vinden maar wist Die Haghe wel verder uit te lopen naar 4-10 en leek er dus geen vuiltje aan de lucht. Inmiddels had de coach van Refleks wat heren gewisseld en dat bleek een juiste beslissing want vanaf dat moment begon het beter bij hen te lopen en werden langzaamaan beter. Die Haghe wist tot de 49e minuut wel steeds mee te scoren en met 8-12 leek de overwinning nabij. Wat er toen gebeurde weet ik niet maar ineens begon het bij Refleks echt te lopen en toen in de 50e minuut de achterstand tot 2 was gebracht kreeg men vleugels en bij Die Hage liep het gewoon niet echt meer. Met nog 3 minuten te gaan was de stand weer in evenwicht 13-13 en was het eigenlijk wachten op de genadeklap. Dit wist Die Haghe gelukkig te voorkomen en met 1 minuut te gaan leek Die Haghe toch de wedstrijd te gaan beslissen met een mooie doorloopbal. Refleks gaf nog 1 keer alles en echt in de slotseconde wisten zij met een laatste ultimie schotpoging toch de gelijkmaker te scoren.

Volgende week speelt Die Haghe weer een Haagse derby uit tegen Achilles en dat is momenteel de trotse koploper. De wedstrijd begint al om 15.10 uur en het beloofd weer een ouderwets potje korfbal te worden met spanning en strijdlust.

Overige uitslagen: Koag - Achilles 17 - 22, HKV - Maassluis 21 - 14 en RWA - ONDO 15 – 16
    Doelpuntenmakers: Victor en Lars 3,Daphne, Jeroen en Erik 2, Eva, Jiska en Isabel 1

Die Haghe 2 koploper na winst
    Helaas moest Die Haghe 2 naar Leiden om daar de wedstrijd tegen KZ DANAÏDEN 2 te spelen en kon ik daar niet bij zijn. Wellicht volgt er nog een verslag wanneer ik meer info heb maar wil wel ff gezegd hebben dat de 17-19 winst een knappe prestatie is gezien het feit dat er 4 spelers gemist moesten worden omdat zij bij het eerste moesten zijn. Gelukkig waren er een aantal spelers uit 3 en 4 die mee wilde om het team compleet te maken waarvoor dank.

Overige uitslagen:  HKV 2 - Maasluis 2 11 - 12, RWA 2 - DES 2 17 -17 en Koag 2 - Achilles 2 14 – 11