• Die Haghe D1 vlamt vooral 2e helft

• van uw jeugdreporter

Vandaag zou ik eigenlijk 2 wedstrijden gaan bekijken, maar toen ik op het veld kwam bleek de wedstrijd van de D2 niet door te gaan omdat er te veel zieken bij de tegenstander was. Dit moet dus maar wachten op een volgende keer. Om de tijd d te doden heb ik toen naar het 3e staan kijken en zag een zeer jong team wat met zoveel enthousiasme speelde en terecht een duidelijke overwinning behaalde. Maar goed daarna dan toch echt weer terug naar waar ik eigenlijk voor kwam en dat was de D1.
    Vorige week was er een nederlaag tegen Refleks en was ik benieuwd of zij dit hadden kunnen verwerken. Met papier en pen in de aanslag ging ik er maar eens goed voor staan. Echter viel er in het begin niet echt veel te noteren. Er waren aan de kant van die Haghe nogal wat plaatsfoutjes waardoor Avanti een 0-1 voorsprong kon nemen. Na zo'n 7 minuten nam de coach een time-out (ja dat mag want zij spelen Hoofdklasse) en daarna ging het steeds iets beter. Na een mooie diepe pass werd er van dichtbij gescoord maar niet veel later lag de bal ook weer in de korf bij Die Haghe (1-2). Dit vonden de kids toch te erg en begonnen aan een offensief en ineens begon het iets beter te lopen. De 2-2 leek veel op de 1-1 en daarna wist het tot aan de rust nog 3 keer de korf te vinden terwijl Avanti van het scoren af werd gehouden en met 5-2 brak de rust aan.
    En dan de 2e helft, pff wat gingen jullie de eerste paar minuten te keer zeg. Binnen no time was het 7-2 en nam de coach van Avanti nu een time-out om zijn ploeg betere instructies te geven. Veel hielp het niet want jullie gingen als een wervelstorm over het veld en Avanti wist gewoon niet wat het mee maakte. De ene doorloopbal was nog mooier de de ander maar de 8-2 was van zulke schoonheid en werd met een one-hander achter de korf afgemaakt. Voordat iedereen het besefte was het 13-2 en vroeg ik mij af, zullen zij de 20 kunnen halen. Kreeg Avanti dan geen kansen, jawel maar als zij die kregen werden deze niet afgemaakt. Wel moet ik zeggen dat zij er voor bleven gaan om een beter resultaat te behalen. En eindelijk lukte het hen en scoorde 13-3. Na de snelle 14-3 geloofde Die Haghe het wel en begonnen wat minder geconcentreerd te spelen waardoor Avant 2 keer kon scoren. Het laatste woord was toch weer voor Die Haghe en won uiteindelijk met 15-5.
    Veel doelpunten dus en een mooie revanche op jullie zelf na vorige week. TOPPIE gedaan en volgende week gewoon doorgaan met waar jullie zo goed in zijn.

De rest van de jeugdploegen hebben het ook redelijk tot goed gedaan met in totaal 9 overwinningen en slechts 4 verloren partijen, maar van horen zeggen hebben deze ook goed gespeeld.