• Verlies voor E1 en gelijkspel voor A2

• van uw jeugdreporter

Vandaag wilde ik de E1 gaan zien en moest daarvoor wel erg vroeg voor op pad, maar dat doe ik graag. Zij moesten spelen tegen de Dijkvogels en dat bleek een lastig te bespelen ploeg te zijn. Die Haghe begon wel erg effectief, want hoewel de gasten meer kansen kregen had de E1 weinig kansen nodig om te scoren en namen een 2-0 voorsprong. Dijkvogels scoorde er wel 1 terug maar na het eerste kwart stond het 3-1. Het 2e kwart begon Dijkvogels beter en aan de kant van Die Haghe lukte ff niets meer en was het bij de rust weer 3-3 gelijk. Na de rust wist ik niet wat ik zag. Dijkvogels ging hel fel en doeltreffend te keer en Die Haghe kon geen goed doen. Veel plaatsouten en ff je tegenstander laten lopen en dus zelf bijna niet to aanvallen komen was het gevolg en na het 3e kwart stond er 3-9 op het scorebord. In het 4e kwart werd het zelfs 3-11 maar dat vond de E1 toch een beetje te gortig en ineens begon het weer te draaien en scoorde het nu wel en begon aan de inhaalrace. Met 4 doel[punten op rij kwam het dichterbij maar was niet meer genoeg voor de overwinning. De volgende wedstrijd proberen om de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven dan moet het zeker lukken.

De volgende en laatste wedstrijd welke ik ging kijken was de A2 die Phoenix op bezoek kregen. het begin was de scoringsdrift bij beide ploegen aanwezig en zag ik soms hele mooie aanvallen en na 15 minuten stond het 6-5. Tot aan de laatste minuut werd er verdedigend door beide teams beter de controle gehouden maar was het Phoenix die toch nog op gelijke hoogte kwam. De 2e helft was zeer spannend mede door het scoreverloop. Die Haghe nam steeds weer een voorsprong maar telekenmale wist Phoenix terug te scoren. Zodoende eindigde de wedstridj in een in mijn ogen terechte uitslag van 9-9. Wanneer jullie iets meer vanuit de 3-1 gaan schieten krijg je meer variatie en dus ook meer mogelijkheden, maar dat gaan de coaches gedurende het seizoen vast wel met jullie in orde krijgen.

Op het moment van schrijven weet ik nog niet alle uitslagen, maar weet ik wel dat er meer wedstrijden zijn verloren dan vorige week. Dat geeft helemaal niet maar volgende week gaan jullie dit zeker goed maken.