• Moeilijke start Die Haghe 1, het 2e toont veerkracht

• Moeilijke start voor Die Haghe

De start van dit nieuwe seizoen is voor Die Haghe in Krimpen aan den IJssel niet goed begonnen en moest het de meerdere erkennen in KOAG.

In de voorbeschouwing werd al verteld dat Koag fel zou beginnen en dat kwam ook uit. Met oud-league speler Peter Scheek binnen de gelederen begon het voortvarend en nam binnen 2 minuten een 2-0 voorsprong. Die Haghe pareerde tot 2-1 maar moest toezien dat Koag veel feller was en soms te fel en zocht het op tot hoever de scheidsrechter het liet gaan en dat was ver. Pas na de 5-1 in de 9e minuut begon Die Haghe mee te doen en ging mee scoren. Echter was de eerste helft de eerder genoemde Peter Scheek die een plaag was voor Die Haghe en van de 15 doelpunten voor rust er volgens mij 8 van hem afkomstig waren. De ruststand brak derhalve dus aan met 15-7.
    Na de rust Begon Die Haghe goed en werd de schutter beter aan banden gelegd en aanvallend liep het beter. Zodoende kwam Die Haghe halverwege de 2e helft terug tot 17-12 maar binnen 3 minuten scoorde Koag 3 keer en was de wedstrijd beslist. Ondertussen bleef de thuisploeg wel het toelaatbare opzoeken en dat was waar m.i. de wedstrijd op werd verloren. De eindstand werd 21-14 en heeft de jonge ploeg van Erwin Disselkoter nog even werk aan de winkel. Maar ik hou mij vast aan vorig seizoen toen het begin ook stroef begon.

Overige uitslagen:
    HKV - ONDO  18 - 22, RWA - Maassluis 21 - 19 en Refleks - Achilles 12 – 18

Doelpunten:
    Eva en Victor 3, Daphne en Luca 2, Nynke, Naomi, Lars en Mike allen 1

• Die Haghe 2 toont veerkracht na moeizaam begin
    Ook voor Die Haghe 2 stond de wedstrijd tegen KOAG 2 op het programma en was het lengteverschil wel groot waar Koag vooral in het begin gebruik van maakte. De eerste aanval van hen duurde meer dan 2 minuten en werd er ook nog eens afgerond. Die Haghe werde het eerste kwartier overrompeld door de tegenstander welke wel een zeer hoog percentage haalde en een 6-1 voorsprong nam. Echter vanaf dat moment kwam daar de vechtlust van Die Haghe naar voren en kwam het dichterbij tot 6-3. Koag scoorde nog wel de 7-3 maar de ploeg van Eric Snaphaan en Michel Korporaal had beet en liet tot aan de rust niet meer los en kwam terug tot 7-7.
    De eerste 5 minuten van de 2e helft werd er niet gescoord tot Erik schijnbaar een kruis had geplaatst vanwaar hij moest schieten en Die Haghe uitliep naar 8-11. Koag kon zich nog een keer oprichten en kwam terug tot 10-11. Verder liet Die Haghe het niet komen en met 4 scores oprij beslisste het de wedstrijd om vervolgens met 12-17 de punten mee te nemen.

KZ Danaïden 2 - Achilles 2  18 - 15, HKV 2 - DES 2 11 - 12 en RWA 2 - Maassluis 2 12 – 11

Doelpunten: Erik 7, Tessa 3, Jeroen en Quint 2, Pien, Jiska en Julia allen 1