• Die Haghe boekt 5e zege op rij tegen Achilles

Al een week lang stond de wedstrijd Die Haghe - Achilles in de voorbespiegelingen in het teken van aanhaken of afvallen in strijd om het kampioenschap. Voor Die Haghe coach Erwin Disselkoter was echter het motto "ALLES MAG, NIETS MOET" en wilde gewoon dat zijn ploeg een goede wedstrijd zou spelen.

Status Quo
    De eerste helft begon aan beide kanten goed en vielen de doelpunten tot aan de 3-3 in de 6e minuut lekker vlot maar daarna werd het aan beide kanten steeds iets minder goed en volgde er een periode van 11 minuten zonder score waarbij vooral Die Haghe de pech had dat de bal steeds over de korf rolde en er maar niet in wilde vallen. Zelfs een strafworp was aan Achilles niet besteed. Met nog 9 minuten in de eerste helft te gaan stond het slechts 4-4 maar toen nam Achilles het heft voor even in handen en liep het weg naar 4-6. Lang konden zij er niet van genieten, want Die Haghe pareerde goed met 2 treffers en omdat beide teams daarna om en om nog 2 maal wisten te scoren brak de rust met 8-8 aan.

Rustig
    Wat er in de rust besproken was weet ik niet, maar bij binnenkomst in de hal zag ik een ploeg welke zo een vastberadenheid en rust uitstraalde wat ik heel lang niet gezien heb. Dit zag je vanaf het begin van de 2e helft direct terug en was het Die Haghe wat na 28 minuten voor het eerst op voorsprong kwam en het vertrouwen alleen maar leek toe te nemen. Bij 12-10 nam coach Glenn de Vries (Achilles) een time-out om zijn ploeg op scherp te krijgen maar lukte dit niet want het was Die Haghe die nu vast had en niet meer los liet. Oke, het moet gezegd dat Achilles hier ook een beetje aan bijdroeg want bij 13-11 werd er weer een strafworp gemist en Die Haghe profiteerde direct met 4 treffers op rij. Achilles probeerde met diverse wissels nog het tij te keren maar dat mocht niet meer baten. Heel even kwam het nog wel terug tot 18-14 maar Die Haghe bleef rustig en gedisciplineerd spelen en na het laatste fluitsignaal stond een mooie en verdiende 20-17 op het scorebord.

Helaas zal Annemiek het restant van dit seizoen niet meer als speelster mee maken maar daar is een mooie reden voor omdat zij in blijde verwachting is.

Stand
    Door dit resultaat is Die Haghe nu opgeklommen naar een gedeelde 2e plaats, samen met Dindoa en heeft het slechts 2 punten achterstan op KVA. Achilles staat nu op 3 punten en zit dus in de wachtkamer en moet hopen op fouten van de top 3. Nu is er even een stop van 2 weken en op 7 maart gaat Die Haghe naar Amersfoort om tegen MIA aan te treden en KVA ontvangt dan Dindoa en wie weet kan Die Haghe nog iets dichterbij komen. Maar zoals Erwin Disselkoter het al zei "ALLES MAG, NIETS MOET".

Doelpuntenmakers: Sander 6,Victor 4, Mike 3, Daphne, Annemiek en Jeroen 2, Naomi 1

Die Haghe 2 kon lang bijblijven bij Achilles 2, maar moest helaas toch toelaten dat Achilles 2 er met de winst (17-22) vandoor ging.