• Die Haghe C1 en D1 winnen belangrijke wedstrijd

van uw jeugdreporter
    Deze week had ik weer eens tijd om wedstrijden te bekijken en dan maar meteen 2 ploegen welke op het hoogste niveau van Nederland spelen.

Die Haghe C1 - TOP C1

zenuwen
    Deze wedstrijd stond in het teken om weg te geraken bij de onderste plaats want dat betekent uit de hoofdklasse. En juist TOP staat op die laatste plaats en Die Haghe had slechts 2 punten voorsprong. De 1e helft hadden beide ploegen zeker last van de zenuwen want er werden vooralsnog weinig kansen gecreƫrd en pas in de 6e minuut was het Die Haghe wat met een doorloopbal de score wist te openen. Het spel wilde maar niet loskomen en Die Haghe miste vooral de korte kansen op een hogere score. Hierdoor kon TOP de aansluiting behouden en met 5-3 konden de coaches in de kleedkamer hun zegje doen.

time-out beslissend?
    De tweede helft begon in ieder geval leuker dan de 1e helft want al heel snel vielen er een paar doelpunten en in de 35e minuut stond het 7-7 omdat TOP 2 keer een doorloopbal achter elkaar verzilcerde. Dit was het sein voor de coaches een time-out aan te vragen. Ik weet niet wat er gezegd is, maar geholpen had dit in ieder geval wel want Die Haghe ging nu als een wervelstorm te keer en binnen 1 minuut weer 2 doelpunten voorstond. Dit bleef zo tot de 39e minuut ( 11-9) maar vanaf dit moment was Die Haghe onberispelijk en kreeg nog maar 2 doelpunten tegen waar het zelf nog 6 maal wist te scoren en dus met 17-11 wist te winnen en daardoor nu 4 punten voorsprong op TOP heeft.Het toch wel talrijke publiek wat aanwezig was bleef vervolgens allemaal zitten om de volgende wedstrijd te gaan bekijken en had natuurlijk wel eerst een verdiend applaus over voor onze C1.

Die Haghe D1 - GROEN GEEL D1

Beleving
    Ging de vorige wedstrijd om de onderste plekken, deze ging om de koppositie want beide ploegen hadden tot nu toe slecht 1 keer gelijk gespeeld en de rest gewonnen. De eerste helft begon en moesten de ploegen even aftasten en stond het na 7 minuten 2-2 maar toen brak de wedstrijd echt goed los. Wat mij opviel was de beleving van zowel de spelers als de coaches aan beide kanten en de zo'n 80 aanwezige toeschouwers zaten te genieten van deze wedstrijd. Tot de 14e minuut ging het gelijk op en was de 4-4 stand terecht. De  resterende minuten was het Die Haghe wat het verschil kon maken en uitliep naar 9-6 bij de rust.

Heerlijk
    Door persoonlijke verplichtingen kwam in pas weer in de zaal en waren er nog zo'n 10 minuten te spelen en was er, gezien de 11-9 stand, nog niet veel gescoord. Hoe anders zou dit verder gaan. Het leek wel of zij op mij gewacht hadden, hahaha want ineens vielen de doelpunten als rijpe appelen en zag ik een heerlijke 10 minuten van vooral onze D1. De eene aanval nog mooier dan de ander en ook nog eens op een tempo wat ongelofelijk hoog lag. Groen Geel werd in deze fase overklast en keken na het laatste fluitsignaal naar het scorebord waar 17-11 op stond. Na afloop zag ik de coaches nog gedurende tijd de ploeg toespreken naar ik aan neem wat er in de laatste fase fout is gegaan en om hen weer moed in te spreken wat dit is toch een gevaarlijk team wat bij de volgende confrontatie wraak zal willen nemen. Voorlopig staat Die Haghe D1 nu bovenaan en dat is een prestatie van formaat.