• Die Haghe verliest bij en van KVA, het 2e pakt een punt

In het eerste speelweekend van 2020 reisde onze kanaries af naar Amstelveen voor het duel met KVA. Voorafgaand aan dit duel stonden beide teams met gelijk aantal punten in de middenmoot. De winnaar van dit duel zou goede zaken doen en afstand creƫren met de ploegen uit de onderste regionen.

1e helft
    In de beginfase van de eerste helft kwam KVA beter uit de startblokken en wist het na 5 minuten gespeeld te hebben een 4-1 voorsprong te pakken. Na deze fase was het Die Haghe die met name scorend beter in de wedstrijd kwam. Na 10 minuten stond er een stand van 5-5 op het scoreboard. Die Haghe maakte met name in de eerste helft veel plaats fouten waardoor het de bal te vaak aan KVA schonk. Langzamerhand kroop de thuisploeg verder uit en bracht het verschil weer naar 5 na 16 minuten spelen (12-7). In de resterende 9 minuten probeerde Die Haghe het gat te dichten, maar KVA liet het niet toe en ging met 19-13 de rust in.

2e helft
    Na 5 minuten gespeeld te hebben bracht Erwin wat wissels in de ploeg met hoop de wedstrijd nog te kunnen kantelen. Maar KVA liet dit niet gebeuren en na 34 minuten spelen stond 24-15. Dit gat gaf KVA niet meer uit handen en deed goede zaken door de winst te pakken met 32-24.

Doelpuntenmakers
    Victor (9) ā€“ Erik (7) ā€“ Eva (3) ā€“ Annemiek & Jeroen (beide 2) ā€“ Mike (1)

Die Haghe 2 pakt na spannende slotfase een punt
    In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. KVA nam een 2-0 voorsprong, maar Die Haghe antwoordde met 3 goals op rij en nam met 2-3 voor het eerst een voorsprong in Amstelveen. Tot aan de rust scoorden beide ploegen om en om waardoor er een ruststand van 7-7 op het scoreboard stond. In de kleedkamer werd er vol vertrouwen gesproken richting de 2e helft, want iedereen had het gevoel dat vandaag de punten mee naar Den Haag konden.

Na 7 minuten spelen in de 2e helft resulteerde het ook in 9-12 voorsprong voor onze kanaries. Maar KVA wist de stand weer gelijk te brengen (12-12) na 14 minuten spelen. Vanaf dit moment beloofde het een spannende wedstrijd te worden, waar het gat niet groter werd dan 1 doelpunt verschil. Na 56 minuten spelen stond het 18-17 en was de spanning om te snijden! In de 59e minuut kreeg Die Haghe een strafworp en benutte deze ook en werd een meer dan verdiende 18-18 gemaakt. De bal ging nog eens over een weer. In de laatste 10 seconden van de wedstrijd kreeg KVA nog een strafworp. KVA dacht de buit binnen te hebben, maar niets daarvan was waar! KVA miste de strafworp en Die Haghe wist dat er een verdiend punt mee naar Den Haag ging.

Chris (4) ā€“ Anne & Tessa (3) ā€“ Bas & Justin (2) ā€“ Cathal, Jordy, Julia & Mike (1)

Volgende week wacht er voor de selectie 2 belangrijke wedstrijden. Dan komen de Antilopen uit Leusden naar de Sportcampus. Het 2e doet goede zaken bij een overwinning en neemt dan een gat van 3 punten op de onderste regionen. Het 1e kan de punten ook goed gebruiken. Momenteel staat Die Haghe met 2 punten achter op de nummer 4 Antilopen, gelijk met de nummer 6 Noviomagum, 1 punt voor op nummer 7 MIA en 4 punten voor op hekkensluiter NOVA.

Kom dus in grote getallen naar de sportcampus en schreeuw Die Haghe naar de overwinning!