• Die Haghe sluit jaar af met mooie overwinning

De laatste wedstrijd van 2019 kwam MIA op bezoek in de sportcampus en stond er voor beide teams veel op het spel. Beide hadden 2 punten en bij winst zou er voorlopig lucht zijn en weg bij de onderste regionen.

Sterk begin
    Al na 10 seconden was er de eerste score en de volgende 5 minuten was er een scherp Die Haghe en nam een voorsprong van 4-1. De volgende 7 minuten waren beide gelijkwaardig en scoorde dan ook om en om tot 6-4. Wat er toen volgde was heerlijk om te zien. Een ontketekd Die Haghe hield het verdedigend goed dicht en zelf scoorde het 7 maal op rij en met nog 5 minuten tot aan de rust kon men met 13-4 rustig de eerste helft uitspelen. Echter dacht MIA daar anders over en mede door 3 scores op rij brak de rust aan met 14-8

Doelpuntloze fase
    De 2e helft scoorde beide teams snel 1 keer maar vanaf dat moment had Die Haghe het even niet en brak een doelpuntloze fase van 10 minuten aan terwijl MIA wel de korf wist te vinden en na de 15-13 in de 28e minuut was de spanning terug en moest er uit een ander vaatje worden getapt. De volgende 6 minuten stond het vizier van vooral Victor weer op scherp en na de 20-14 en nog 6 minuten te gaan leek de beslissing daar. In deze laatste fase waren er nog 10 doelpunten te zien maar was het Die Haghe wat er met 26-18 de wedstrijd winnend afsloot.

Stand
    Door deze belangrijke overwinning stijgt Die Haghe nu op de ranglijst. De strijd voor de titel lijkt op dit moment tussen Dindoa (minieme wint op KVA) en Achilles (wint bij Antilopen) te gaan. Daarachter volgenDie Haghe, Antilopen en KVA met 4 punten en MIA, NOVIMAGUM en NOVA maken de lijst compleet.

Doelpuntenmakers: Victor 6, Erik en Luca 5, Eva 4, Annemiek 3, Daphne, Naomi en Jeroen 1