• Die Haghe 2 verliest in de eerste 10 minuten van Dindoa 2

Deze wedstrijd was de scheidsrechter van dienst erg bepalend en had grote invloed op het verloop van de wedstrijd. Deze man liet weinig toe en kon ook niet tegen de emotie's van de spelers. Dindoa ging hier beter mee om en won dan ook de wedstrijd.

Slechte start
    Die Haghe wist de eerste 10 minuten niet te brengen wat het kon en daar stond tegenover dat Dindoa wel heer erg scherp was in de afronding en nam een 1-8! voorsprong. Vanaf dat moment gooide het de schroom van zich af en begon aan een inhaalrace, met vooral de dames die de scorens voor hun rekening namen. Na 14 minuten was het 4-8 en ging ik er goed voor zitten. De scheidsrechter had toen al een paar waaschuwingen uitgedeeld omdat hij commentaar kreeg op zijn leiding. Bij 6-9 moest aanvoerder Christian zich bij hem melden om de ploeg rustig te houden. Hierna liep Dindoa weg naar 6-11 en maakte Robert een overtreding en kreeg de waarschuwing dat hij moets uitkijken anders geel kon verwachten. Hij stak zijn duim op en kreeg vervolgens een gele kaart. Tot aan de rust bleef het verder rustig en kon men bij 8-11 de kleedkamer in.

Onbegrijpelijk
    De 2e helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en met om en om scores hielden zij elkaar in evenwicht. Die Haghe bleef door knokken en kwam terug tot 14-16 toen een heer van Dindoa een duel uitvocht om afvallende bal proberent veroveren maar kwam hierbij ten val en kreeg om onbeschrijfelijke reden ook geel voorgehouden (schwalbe?). De spanning en strijd was heerlijk om te zien en na de 15-17 kreeg Robert een overtreding tegen en liet zich door emotie van het spel even gaan en voor iedereen hoorbaar "kom op man" weten er niet mee eens te zijn en kreeg hiervoor zijn 2e gele kaart. Onbegrijpelijk dat zo een reactie wordt bestraft maar je moet het dus niet doen. Zijn vervanger Cathal kreeg niet veel later ook geel voorgehouden voor commentaar en was Die Haghe even van slag en besliste Dindoa de wedstrijd en won uiteindelijk met 16-21.

Uitslagen:
    Achilles 2 - KVA 2  15 - 14 / MIA 2 - NOVA 2  33 - 19 / Antilopen 2 - Noviomagum 2 14 – 16