• Die Haghe wint Haagse Korfbaldagen 2019 (1-2-3)

Afgelopen dagen werd er weer gestreden tijdens de HKD. Eerst moesten er poulewedstrijden worden gespeeld en vervolgens een halve finale en finale. Na de eerste 2 poulewedstrijden was het duidelijk dat Die Haghe de Halve Finale zou gaan spelen omdat er 2 overwinningen werden geboekt en dat de andere teams, mede door het onderling resultaat, niet meer langszij konden komen. De Halve Finale was DES uit Delft de tegenstander en die konden wij nog van de voorbereiding op het veld. Een lastige ploeg om tegen te spelen en dus moest men flink aan de bak. Na een achterstand wist Die Haghe dit gedurende de wedstrijd om te draaien en uiteindelijk te winnen en was de Finale. In de zaal er naast werd duidelijk dat Achilles de tegenstander zou worden en gebroederlijk werd dit gevierd.

Finale
    In de goed gevulde HKV hal, ik schat 250 toeschouwers, begon Die Haghe nerveus aan de wedstrijd en stond het na 4 minuten spelen al 1-4. toen de eerste zenuwen voorbij waren kwam het langzaam terug tot 5-5 in de 7e minuut maar toen bleek de schotklok een probleem op te leveren. Gelukkig werd dit snel herstel en kon men verder en ontspon zich een heerlijke wedstrijd waarbij de scheidsrechter een belangrijk aandeel in had door regelmatig, terecht of niet, een vrijebal of strafworp toe te kennen. Bij 9-8 had Die Haghe na 13 minuten voor het eerst een voorsprong maar kon dit helaas niet tot aan de rust vasthouden. Achilles bleek in de eindfase iets koelbloediger en ging met een 13-15 voorsprong de kleedkamer in.

Gevecht
    De 2e helft ging Die Haghe vanaf het begin het gevecht aan en kwam beter uit de kleedkamer. nu was het dus andersom en stond het in de 30e minuut 16-16 en Die Haghe had nu beet en ging er op en er over om het verschil in de 43e minuut naar 21-16 te tillen. Nog 7 minuten dus maar dan kan er in het korfbal nog van alles gebeuren en dat deed het ook. Achilles vocht voor wat het waard was en had met nog 4 minuten te spelen bij 23-22 weer de aansluiting gevonden. Verder liet Die Haghe het niet komen en met 3 scores op rij was het beslist. Achilles mocht de laatste maken, maar dat was voor de statistieken.

Voorbereiding
    Al met al een geweldige prestatie van ons jonge maar gevleugelde selectie tijdens deze voorbereiding op de zaalcompetitie en lijkt het op weg naar een steeds beter spelend team wat, als het zo blijft spelen, misschien voor andere teams een lastig te nemen horde zal zijn.

Doelpuntenmakers: Victor 9, Erik 6, Eva en Leon 3, Naomi en Jeroen 2 en Annemiek 1