• Die Haghe lijdt kansloze nederlaag

De laatste veldwedstrijd van 2019, en tevens de eerste returnwedstrijd, moest Die Haghe lijdzaam toezien dat KIOS naar een makkelijk overwinning ging. Kwam dit door het goede spel van KIOS? Misschien voor een deel wel, maar grotendeels kwam het door Die Haghe zelf omdat er, op een kleine periode na, vrijwel niets lukte door een mijns inzien een slechte beleving en wanneer de scheidsrechter al dan niet een nadelige beslissing nam te veel met hem in discussie werd getreden.

Mat begin
    Vanaf de eerste minuut zag ik een mat Die Haghe en gaf het de aanvallers van KIOS alle gelegenheid om lekker te schieten en dat deden zij dan ook behoorlijk goed. Na 11 minuten was het inmiddels 6-1 en moest Die Haghe uit een ander vaatje gaan tappen. Na de time-out van coach Erwin leek dit ook te gaan lukken en kwam het terug tot 6-5 in de 22e minuut. Maar daarna verviel het weer in de eerste fase en kon KIOS uitlopen naar een ruststand van 10-7.

Geen herstel
    Ik vermoed dat coach Erwin in de kleedkamer best wel een donderspeech heeft gehouden want het spel was niet om over naar huis te schrijven. Je zou dus verwachtten dat de 2e helft een ander Die Haghe klaar zou staan, maar niets was minder waar. Die Haghe was niet bij machtte om het tij te keren en KIOS profiteerde optimaal en halverwege de 2e helft was de wedstrijd bij 16-10 beslist. De rest van de tijd kabbelde de wedstrijd voort en bij 24-15 blies de scheidsrechter voor het laatst. Laten wij deze off-day maar snel vergeten en er voor zorgen dat dit niet meer voor komt.

Ranglijst
    Door de winst van ZKV op Achilles staan zij op basis van onderling resultaat nu aan kop. HKV heeft niet gespeeld en staat op 2 winstpunten minder op de 3e plek. KIOS staat nu 4e en 2 punten daaronder staan Die Haghe en Victum op de plekken 5 en 6. Roda sluit de rij met 2 punten.

Doelpuntenmakers: Erik 5, Annemiek 4, Eva en Leon 2, Naomi en Victor 1