• Die Haghe 2 pakt wel de winst na goed herstel

Ook voor Die Haghe 2 stond er een belangrijke wedstrijd tegen KIOS 2 op het programma in strijd om onderin weg te komen. Hier was net zoals bij het eerste een matige eerste helft te zien maar wisten het met een goede tweede helft toch om te draaien.

Snelle achterstand
    De eerste helft was aan het begin duidelijk dat het gewoon niet liep aan Haagse zijde en was het KIOS wat na 9 minuten een 3-0 voorsprong nam. De volgende 5 minuten leek Die Haghe wakker geschud te zijn en met 3 snelle tegentreffers was het weer gelijk. Maar gedurende de eerste helft was het KIOS die het betere van het spel had en rustig kon uitlopen naar een 9-5 ruststand.

Knap herstel
    De tweede helft was het KIOS wat direct de 10-5 scoorde maar Die Haghe richtte zich op en nam het initiatief geheel over en kwam door goed spel weer helemaal terug in de wedstrijd en na 47 minuten was het verschil nog maar 1 doelpunt (10-9) Dat KIOS de 11-9 sit te maken deerde de ploeg niet en ging onverdroten door. Het had nu beet en wilde het afmaken en kwam met 5 opeenvolgende doelpunten wat in de 56e minuut tot een 11-14 voorsprong leidde. KIOS dacht na de 12-14 nog een kans te hebben, maar na de 12-15 van de Die Haghe was het pleit beslecht. De 13-15 was voor de statistieken en zo won Die Haghe na een overtuigende 2e helft.

Ranglijst
    Door deze overwinning heeft Die Haghe 2 nu even lucht en kan het wellicht in de eerste wedstrijd na de zaalcompetitie op eigen veld tegen HKV goede zaken doen.  ZKV 2 lijkt een onoverkomelijk voorsprong van 6 punten op nummer twee Achilles 2 te hebben. VEO 3 en KIOS 2 volgen daarachter met 8 punten welke weer op de hielen worden gezeten door Die Haghe 2 en Victum 2 met 7 punten. HKV 2 met 5 punten en RODA 2 staan nu op de gevaarlijke 7e en 8e plek.

Doelpuntenmakers: Christian 4, Tessa, Julia en Robert 2, Anne, Jiska en Eric 1