• Weer mooie resultaten Die Haghe Jeugd

Van de jeugdreporter

Ondanks de slechte weersvoorspelling toch maar naar ons veld gegaan om een aantal wedstrijden te gaan zien. Bij aankomst waren de F-teams inmiddels aan hun wedstrijd begonnen en kon ik dus direct gaan kijken hoe zij het er van af zouden gaan brengen.

Allereerst ben ik bij de F1 gaan kijken en stond het al 3-2 in het voordeel van Die Haghe. Wat mij opviel was dat er vaak naar dezelfde medespeler werd gegooid en dat was voor de tegenstander makkelijk om in de gaten te worden gehouden. De coach merkte dit ook en gaf het team aan om dit meer af te wisselen en had dan ook direct effect en zag ik een paar mooie doelpunten. De 2e helft heb ik niet gezien, maar een mooie 11-9 winst was het resultaat.
    Bij de F2 was het nog spannender. Het stond 2-2 toen ik kwam kijken en wat ik van de wedstrijd heb gezien waren jullie gelijkwaardig aan de tegenstander. Echter kon ik ook deze wedstrijd niet af kijken maar na afloop hoorde ik dat jullie in de allerlaatste seconde de winnende 8-7 hadden gemaakt. Toppers zijn jullie.

Ik kon nog 1 wedstrijd kijken en dat is dan het verslag van de week want de D1 had zich al verzekerd van de kampioenspoule in de Hoofdklasse, maar kon vandaag bij winst ook als eerste in de poule eindigen. Tempo D1 was de tegenstander en zij hadden een ervaren trainer/coach die bij ons erg bekend is, namelijk Aad van Rijthoven. Het begin van de wedstrijd was het al snel 1-1 maar leek Die Haghe toch wel onder spanning te staan en zag Tempo naar 1-3 uitlopen en moest dus flink aan de bak. Maar het leek wel of de bal soms een eigen wil had en wilde maar niet in de korf. Gelukkig hield de verdediging goed stand en kon Die Haghe langzaam dichterbij en nog voor rust op gelijke hoogte komen. De 2e helft begon weer niet goed voor Die Haghe en heel snel stond het 3-5. Dit was het sein voor onze D1 om een tandje bij te schakelen en verhoogde het tempo zodanig en met zo veel afwisselende aanvallen dat Tempo het niet meer wist en binnen een paar minuten was de achterstand omgebogen naar een 6-5 voorsprong. Die Haghe had nu beet en liet niet meer los, en ging nu onverdroten door en voor Tempo in de gaten had nam Die Haghe definitief afstand naar 9-6 en gaf bijna niets meer weg. Uiteindelijk werd het 12-7 en was een dankbaar applaus jullie deel. Na de zaalcompetitie gaan jullie dus in de kampioenspoule spelen en ben dan zeer benieuwd hoe jullie het dan zullen doen. Nu nog even nagenieten van deze topprestatie en dan op naar de zaal.

Ja en dan nog in het kort even de resultaten van de overige teams;
    De A1 wist overtuigend te winnen iets wat de A2 ook wist te bewerkstelligen en de A3 was een weekje vrij.
    De B1 won ook hun wedstrijd en ook de B2 behaalde een ruime overwinning.
    Voor de C1 ging het moeilijk maar nam wel de punten mee naar huis en de C2 had het ook moeilijk maar sleepte er nog wel een gelijkspel uit.
    De D2 zorgde voor een daverende verrassing door van de kampioen te winnen en dat zal veel vertrouwen geven voor de zaalcompetitie.
    Tijdens de wedstrijd van de E1 zagen de supporters een terechte winst. Voor de E2 viel er dit keer geen doelpunt en verloor maar gaan het in de zaal vast en zeker laten zien dat ook zij kunnen winnen.
    De E3 scoorde slechts één keer maar wist KVS op nul te houden en wonnen dus hun wedstrijd.
    De grootste overwinning kwam op naam van de E4. In hun kampioenswedstrijd lieten zij geen spaan heel van de tegenstander en won met 4-22.

Voor de meeste breedtesport-teams zit het eerste gedeelte van de veldcompetitie er op en kunnen zich gaan voor bereiden op de zaal. Volgende week dus wellicht meer tijd om wat andere teams beter te kunnen bekijken maar moet ik even kijken hoe het programma er uit ziet.