• Die Haghe 2 Laat winst glippen

Na een matige 1e helft wist Die Haghe 2 in de 2e helft een voorsprong van 2 punten te nemen maar zag het in de slotfase toch de winst door de handen glippen en moest het met 1 punt genoegen nemen.

Matige start
    Met Leon, voor de nog geblesseerde Robert, in de basis begon Die Haghe niet best aan de wedstrijd en was het VEO dat na 8 minuten een 3-1 voorsprong nam. Aanvallend liep het aan Haagse zijde nog niet zoals het hoorde en 8 minuten later was het verschil opgelopen naar 4 (6-2). Vanaf dit moment kwam Die Haghe beter in het spel en kreeg men VEO steeds beter onder controle. Stukje bij beetje slonk de achterstand en 5 minuten voor rust was het verschil terug gebracht naar 1 (7-6). Helaas kon Die Haghe (nog) niet er op en erover maar bij rust stond er 10-8 op het scorebord maar dat was niet onoverkomelijk.

Knap herstel
    De 2e helft kwam een getergd Die Haghe uit de kleedkamer en dat resulteerde in super begin en na 34 minuten was de stand bij 11-11 gelijk getrokken. Veo scoorde direct weer terug maar Die Haghe rook bloed en in de 44e minuut was daar dan eindelijk de eerste voorsprong (12-13). Ook nadat VEO de 13-13 scoorde ging Die Haghe gewoon onverdroten door en met nog 8 minuten te gaan was het verschil naar 13-15 uitgebouwd en dit werd vol gehouden tot 4 minuten voor tijd met 14-16. Hierna gebeurde er het een en ander waar de scheidsrechter een beslissende rol in had. Eerst was daar de 15-16 waar voetbal aan vooraf ging maar oke dat hij dat niet zag, dat kan. In de laatste minuut nam een dame een doorloopbal waar Julia mijns inzien niets verkeerd deed maar toch een strafworp werd gegeven en deze werd benut. Met nog 30 seconden op de klok mocht Die Haghe nog een keer aanvallen en na een schot was het Julia die de bal in de rebound ving maar de bal door een heer uit haar handen werd getikt. In plaats van een strafworp gaf de scheidsrechter echter een vrije worp en deze bal ging net niet in de korf en zo eindigde deze wedstrijd in 16-16.

Opmerkelijk
    Later op de dag werden de andere uitslagen bekend en bleek dat er 3 gelijke spelen waren wat toch wel bijzonder is. Volgende week het belangrijke duel tegen Roda wat de laatste 2 wedstrijden 3 punten heeft gepakt. De winnaar van dit duel kan evt op gelijke hoogte komen met de bovenstaande ploegen. Kom dus allemaal naar de Baambruggestraat om onze kanjers aan te moedigen.

Doelpuntenmakers: Julia, Tessa en Leon (allen 3), Jiska en Christian (ieder 2), Lindsey, Eva en Cathal (allen 1).

Die Haghe wacht belangrijke fase
    Deze week was het eerste team van Die Hage vrij en met nog 2 wedstrijden te gaan voordat we de zaal in gaan kan dit nu al cruciaal zijn. Eerst wacht thuis de wedstrijd tegen RODA en dan nog een wedstrijd uit bij KIOS. Deze ploegen staan samen met Victum op 2 punten en dus kan bij winst goede zaken worden gedaan. Ook zij kunnen dus alle steun goed gebruiken.