• Die Haghe verliest met opgeheven hoofd van koploper

Na de knappe winst van vorige week toog Die Haghe met zelfvertrouwen naar het Pamonaplein om daar koploper, en gedoodverfde kandidaat voor de titel, Achilles te bestrijden. Bij de Leeuwen spelen tegenwoordig voormalig Die Haghe leden Marit Foppen en Cliff Kommer en coach Glenn de Vries kennen wij ook nog als coach van de Kanaries.

Matig begin
    Ondanks dat het weer vele malen beter was dan vorige week, konden beide teams maar niet in het spel komen en was het tot aan de 9e minuut een matige pot. Pas na de eerste score kwam het een beetje op gang en nadat Die Haghe een 1-4 voorsprong had opgebouwd nam Achilles een time-out en kwam er al de eerste wissel. Dit had voor hen het gewenste resultaat en halverwege de eerste helft was alles weer in evenwicht. Het 2e deel van de 1e helft nam Die Haghe wel steeds een voorsprong maar kon dit nooit verder dan 1 verschil krijgen en met 7-8 brak de rust aan.

Reboundkracht
    Na de rust was het Die Haghe dat dan wel direct het verschil naar 2 wist te brengen maar ook nu had Achilles het antwoord klaar en in de 37e minuut was de stand wederom gelijk 10-10. Vanaf dit moment moest Die Haghe toezien dat de reboundkracht van Achilles, en vooral Jarmo Jongman, de overhand wist te nemen en zodoende meerdere aanvallen kon spelen en vooral veelal met korte kansen onder de korf te scoren en uitliep naar 14-10. Het spel van Die Haghe zag er best verzorgd uit en wist het tot 15-13 dichterbij te komen en kans op nog beter. Echter wist Achilles steeds mee te scoren en zodoende de voorsprong tot het eind vast te houden en werd er met 21-18 verloren.

Hoofd omhoog
    Ondanks dit verlies zie ik toch dat dit team van Erwin Disselkoter iedere week stappen maakt en weet ik zeker dat er genoeg punten gaan worden behaald. Gewoon dus iedere wedstrijd met het hoofd omhoog en dezelfde passie en strijd zoals tegen onze stadgenoten dan komt het goed.

Doelpuntenmakers: Victor 5, Annemiek, Eva en Erik 3, Naomi, Jeroen, Leon en Sander 1.

Die Haghe 2 in de problemen na verlies tegen Achilles
    Na het verlies van Die Haghe 2 tegen Achilles 2 lijkt het een moeilijk veldseizoen te gaan krijgen en staan nu samen met RODA 2 op de gevaarlijke plekken.

scoren probleem
    Beide ploegen hadden gedurende de 1e helft moeite om de korf te vinden waardoor er na een kwartier spelen slecht 3-3 op het scorebord stond. Vooral het 2e aanvalsvak van Die Haghe had moeite om behoorlijke aanvallen neer te zetten en was veelal na 1schots aanvallen de bal weer kwijt. Gelukkig was dit aan de kant van Achilles ook zo en met een 5-4 riststand konden de coaches hun ploegen de nodige tips in de kleedkamer geven.

wissels
    De 2e helft begon het er op te lijken want na 35 minuten waren er 5 doelpunten gevallen en was het 7-6. Inmiddels was Robert al vervangen ivm een blessure maar Die Haghe kon tot 11-9 in het spoor van Achilles blijven. Maar vanaf dit moment wist Die Haghe 10 minuten niet tot scoren te komen en liep Achilles weg tot 16-9. Dat Die Haghe er nog 2 wist te scoren was nog voor de bekende statistieken en was de 16-11 nederlaag een feit.

Rug rechten
    De resterende wedstrijden zal Die Haghe 2 de rug moeten rechten om in ieder geval in het spoor van de bovenstaande teans te blijven. Vooralsnog heb ik er het volste vertrouwen in dat het gaat lukken.

Doelpuntenmakers: Christian  3, Jiska 2, Anne, Julia, Robert, Jordy, Sander en Mike (allen 1)