• Die Haghe wint knap van Victum

Na 3 wedstrijden verloren te hebben, moest het nu in de thuiswedstrijd tegen VICTUM/Warchild gaan gebeuren anders zou de afstand naar de bovenstaande teams toch wel groot gaan worden.

Schrik begin

Na het eerste fluitsignaal was het echter Victum wat ons wel erg liet schrikken. Met een schotpercentage van zo'n 60 procent aan de kant van de gasten en 6 minuten verder was het al 1-5 en leek het beslissende gat al geslagen. Maar Die Haghe was zich van de belangrijkheid van deze wedstrijd doordrongen en vanaf dit moment kwam er iets over het team van "over mijn lijk" en vocht voor elke bal en straalde het de wil en passie uit wat oversloeg naar het publiek en meeleefde met de spelers. Dit bleek het juiste medicijn te zijn en in de 13e minuut was daar de gelijkmakende 6-6. Victum kwam nog wel met 6-7 voor maar Die Haghe had nu beet en speelde gedisciplineerd en geconcentreerd verder en volgde met met 5 scores op rij. Even kwam er een verslapping waardoor Victum nog voor de rust terug kwam tot 11-9.

Dames

De 2e helft was het weer Victum wat de eerste score had maar daarna nam Die Haghe de wedstrijd volledig in handen met vooral de dames in een hoofdrol met veel doelpunten en het mee krijgen van een aantal stippen. Na 39 minuten was de kloof naar 16-11 geslagen, althans dat dacht ik maar De paarse brigade kwam eer terug naar 16-14 en daarmee nog kans op meer. Echter bleven De Kanaries volharden in hun spel en volgde de ene na de andere mooie aanval wat resulteerde in 8 doelpunten op rij en was de wedstrijd gespeeld. Bij 27-17 blies de goed leidende scheidsrechter van Rhoon voor de laatste keer en was de eerste overwinning een feit.

Boven de streep

Door deze winst staat Die Haghe nu boven de gehate 7e plek en moet dit vertrouwen geven in de rest van de competitie gezien de overige uitslagen. Achilles speelde uit bij HKV en won met 12-13 en ZKV met dezelfde cijfers bij KIOS.

Doelpunten: Eva en Erik 6, Naomi 5, Annemiek en Leon 4, Victor 2

Die Haghe 2 deelt de punten

Ook voor Die Haghe 2 een belangrijk duel tegen de reserves uit Houten wat 1 punt meer had en bij winst hen dus voorbij zou gaan.

Super start

Slechts 11 seconden had Die Haghe nodig om de score te openen en 40 seconden later lag nummer 2 al in het mandje. Wat je noemt een mooie start van de wedstrijd. Hierna stokte het en moest het toezien dat na 14 minuten spelen Victum met 3-4 de stand had omgebogen. Met een aantal om en om scores werd het 6 minuten voor de rust 6-6 maar was het Victum wat toch weer weg wist te lopen en met 6-8 aan de thee ging.

Spannend

Die Haghe wist dat het uit een ander vaatje moest gaan tappen en zorgde voor een spannende 2e helft. Na 45 minuten was het verschil naar 1 doelpunt terug gebracht (9-10) en moest het nog er op en er over maar was het Victum wat weer uitliep naar 10-12. Dit was het sein voor coach Guido om wat wissels toe te passen en dat had effect. Met nog 5 minuten te gaan was daar dan eindelijk weer de voorsprong van 13-12 en waren 2 punten dichtbij. Helaas viel er, net als vorige week, vlak voor tijd toch de gelijkmaker en werd er dus eigenlijk weer een punt verloren.

Doelpunten: Christian 4, Tessa en Sander 2, Alina, Anne, Robert, Jordy en René (allen 1)