• Die Haghe jeugd iets minder succesvol

van uw jeugdreporter

Afgelopen zaterdag waren de weersomstandigheden van grote invloed op het spel van diverse teams. In de ochtend was het nog droog, maar van af een uur of elf kwam de regen af en toe met bakken uit de lucht en stond er ook nog eens behoorlijk wat wind.

Het team wat ik deze week centraal zet is de E4 en die moesten tegen de concurrent Avanti waarvan vorige week moeizaam van werd gewonnen. Ik was dus benieuwd hoe het deze keer zou gaan. Het begin van de wedstrijd liet nog op zich wachten omdat de tegenstander niet compleet was maar gelukkig kwamen zij hard aangerend en kon de wedstrijd beginnen. Het begin was duidelijk voor Die Haghe en al snel stond er 2-0 op het scorebord. Hierna ging Avanti beter spelen en ontspon zich een heerlijke wedstrijd. Als ik het goed heb kwam Die Haghe eerst op 3-1 maar was de ruststand 3-2 en kon men aan de limonade. Na de rust bleek Avanti beter werd of was het omdat Die Haghe iets slordiger was. Feit was dat de gasten uit Pijnacker goed wisten te profiteren en namen een 3-4 voorsprong. Dit liet Die Haghe niet op zich zitten en speelde het gewoon een hele goed fase en boog de achterstand weer om naar een 6-4 voorsprong. Jammer was het dat er toen weer de slordige fase kwam. Veel ballen die niet in de handen werden gegooid en naar mijn idee ook wel over te grote stukken naar elkaar proberen te gooien maar deze dan door de wind bij de tegenstander kwamen. Avanti deed dit wel beter en wist uiteindelijk met 6-8 te winnen. Natuurlijk na afloop wat teleurgestelde gezichten maar verliezen hoort er ook bij. Volgende wek gaan jullie gewoon weer een hele goede wedstrijd spelen en dan weet ik zeker dat er gewonnen gaat worden.

De F2 heb ik vanaf de 2e helft gezien en blijkt een leuke ploeg te hebben wat soms al goed korfbal laat zien. Door julie mooie samenspel was de 6-2 overwinning zeer zeker verdiend.

Van de E2 heb ik af en toe een stukje gekeken en kan dus niet goed vertellen hoe het is gegaan. Wel weet ik dat jullie maar mooi 5 doelpunten hebben gescoord. Dat de tegenstander er meer heeft gescoord is jammer maar de volgende wedstrijd gaan jullie zeker weer je best doen.

De D1 speelde de topper tegen TOP en ook hier heb ik alleen de 2e helft gezien toen de bij 4-3 begon. TOP was aan het begin hiervan zeker de betere en nam terecht een voorsprong en hield deze vast tot 5-7 en dachten de overwinning al binnen te hebben. Echter weten zij niet dat de D1 nooit opgeeft en vochten zich knap terug tot 7-7 en werden de punten gedeeld.

Een super start van de C1 zordge voor een 3-0 voorsprong maar het ongeslagen KZ vocht zich terug in de wedstrijd. Echter ben ik tijdens jullie wedstrijd naar een andere wedstrijd gaan kijken en zag pas weer de laatste 10 minuten van de wedstrijd weer. Maar wat heb ik toen staan te genieten van jullie spel. Terecht werd KZ met een 14-8 nederlaag naar huis gestuurd.

Ook de B1 speelde tegen KZ en leek er geen vuiltje aan de lucht. Bij 7-3 vluchtte zij in een time-out en dat had wel effect zowel op jullie als op hun spel. Na de 8-3 kwamen zij terug tot 8-7 maar daarna liepen jullie weer uit tot 11-7. Bij een ruststand van 12-10 was er nog van alles mogelijk. De regen en wind had zeker een factor in het spel maar aan jullie kant wilde bijna niets meer lukken terwijl KZ wel de korf wist te vinden en uiteindelijk won met 14-17.

Van de A3 heb ik ook een groot gedeelte kunnen zien en wat een enthousiasme straalt daar van zeg. Tegen medekoploper De Meervogels was het mooi om te zien dat het mindere begin na een kleine achterstand de koppen recht op gingen en vol gas in de achtervolging zijn gegaan. Bij rust was het nog niet zeker wie nu de betere was en ook na de rust bleken jullie goed tegen elkaar opgewassen. Tot het eind bleef het super spannend maar wisten jullie een mooi bevochten 11-10 winst bij te schrijven.

Vorige week speelde de A2 bij GKV en speelde toen een goede 2e helft. Nu was er de return en werd er meteen vanaf het begin aan de bewoners van de bezuidenhoutseweg duidelijk gemaakt dat er niets te halen viel. Met dit weer 24 doelpunten maken is gewoon uitmuntend en er dan slechts 6 tegen te kregen, dan spreek je van een oorwassing. Heb genoten van jullie.

De laatste thuiswedstrijd was van de A1 en hoewel ik er niet veel van heb gezien, behoudens de laatste 8 minuten, hoorde ik wel om en om van beide supportersgroepen veel gejuich bij een doelpunt. Het moest dus wel spannend zijn en dat bleek ook toen ik de wedstrijd af kon kijken. Gelukkig wonnen jullie met 12-11 en daar was het Die Haghe kamp blij mee.

Dan nog even de resultaten van de uitwedstrijden:

De B2 verloor, een nipte overwinning voor de D2, De E1 verloor evenals de E3 maar om goed af te sluiten wist de F1 te winnen.