• DIE HAGHE MAAKT MISSTAP TIJDENS OPENING VELDCOMPETITIE

Op een droog maar winderig terrein aan de Baambruggestraat wist Die Haghe de eerste wedstrijd van dit veldseizoen niet in winst om te zetten en namen de gasten uit Nieuw-Vennep de punten mee naar huis.

Gelijkopgaand

Het begin van de wedstrijd was het even aftasten van beide kanten en waren de doelpunten schaars. Lag het aan de wind of waren het de zenuwen voor de eerste wedstrijd. Feit was dat er na 13 minuten pas 6 doelpunten waren gescoord maar wel eerlijk verdeeld (3-3). Ook het 2e gedeelte van de eerste helft bleef het tot aan de 23e minuut gelijk opgaan (5-5). Pas toen kwam het eerste verschil van 2 in het voordeel van Die Haghe en dit bleef met 8-6 bij de rust ook in stand.

Domper

Het begin van de 2e helft bracht Die Haghe het verschil naar 3 en bleef dit tot aan de 40e minuut staan tot 12-9. Hierna wist Die Haghe 10 minuten lang niet meer tot scoren te komen waar KIOS dit wel 6 keer deed en was daar ineens de 12-15 achterstand. Met nog 10 minuten op de klok moest Die Haghe deze domper zien recht te trekken en dit leek te gaan lukken na de aansluitingstreffer (14-15). Echter antwoordde KIOS ook met 2 treffers vlak voor tijd en was het laatste doelpunt van Die Haghe voor de statistieken.

Volgende week

Volgende week staat de eerste derby bij HKV Ons Eibernest op het programma. Zij waren deze week vrij omdat Hellas ’63 zich heeft terug getrokken en er geen vervangende ploeg is gekomen.  Bij de andere 2 wedstrijden werd er ook niet veel gescoord. De in mijn ogen topfavoriet Achilles won van ZKV met 14-10 en Victum won met 10-13 bij Roda.

Doelpuntenmakers: Victor 4, Annemiek en Erik (beide 3), Eva en Sander (beide 2) en nieuwkomer Daphne 1.

DIE HAGHE 2 VERZUIMT TE WINNEN

Ook Die Haghe 2 speelde tegen KIOS, alle wedstrijden zijn gekoppeld, en gaf op het laatste moment de winst uit handen en moest genoegen nemen met een gelijkspel.

Ritme

Met Eric Mol binnen de gelederen moest Die Haghe nog zoeken naar het juiste ritme en daar profiteerde KIOS goed van. Na 10 minuten was het 1-4 toen de motor aan de kant van Die Haghe begon te draaien en snel de stand gelijk trok tot 5-5. Hierna stond het verdedigend goed en door rustig de aanval voor te bereiden brak de rust met 8-5 in het voordeel van Die Haghe aan.

Valse start

De 2e helft maakte Die Haghe een valse start en liet het KIOS weer terug in de wedstrijd komen met 2 scores achter elkaar. Gelukkig pakte het de draad weer op en liep het vervolgens uit naar 12-9 in de 46e minuut. Echter evenals bij het eerste volgede ook hier een periode waarin het even niet liep en kwam de tegenstander terug tot 13-13. Met nog 9 minuten op de klok moest Die Haghe een tandje bij schakelen en deed dit ook om weer weg te lopen naar 15-13. Echter vergat het nu door te drukken en kreeg hiervoor de deksel op de neus en moest toe zien dat er toch een punt verloren ging na 15-15 eindstand.

Ook voor Die Haghe 2 geldt dat er bij HKV Ons Eibernest moet worden aangetreden en dat zijn altijd leuke wedstrijden. Er kan dan wel op een getergde tegenstander rekenen want zij willen de 16-3 nederlaag tegen VEO weg spoelen. Achilles 2 verloor met 17-20 van ZKV en Roda 2 verloor 13-14 van Victum 2.

Doelpuntenmakers: Erik 4, Tessa 3, Alina 2, Anne, Jiska, Cathal, Christian, Jordy en Sander (allen 1)