• Die Haghe moet winst aan Meervogels laten

Op een zonovergoten en warm veld van onze mooie club stond de wedstrijd tegen, één van de 4 koplopers, De Meervogels op het programma. Helaas waren Jiska en Leon door verschillende omstandigheden er niet bij en werd het team aangevuld met Julia en Erik. Verlies zou bijna degradatie betekenen maar natuurlijk wilde zij voor het aanwezige publiek vooral een leuke wedstrijd laten zien.

Het begon allemaal fantastisch want met de kangoeroes aan hun zijde werd het veld betreden en wat is het altijd een schitterend gezicht als je dan die koppies van de kids ziet dat zij mee op mogen lopen en de nog meer lachende ouders er van ziet genieten. De kids rennend het veld af en aan de kant luid Die Haghe aanmoedigend begon de wedstrijd. De eerste paar minuten gebeurde niet veel maar toen door de gasten de 0-1 werd gescoord ging het hard en liepen zij snel uit naar 0-4. Die Haghe kreeg wel mogelijkheden maar het wilde maar niet lukken om van de nul af te komen. Pas na een minuut of 15 was er dan de eerste score maar daarna liep meervogels weg naar 1-10 en was de wedstrijd al gespeeld. Bij rust stond er 4-15 op het scorebord en moest coach Erwin zijn team zien op te peppen voor de 2e helft.

Ik weet niet wat hij gedaan of gezegd heeft maar Die Haghe kwam goed uit de startblokken en met een aantal mooie aanvallen kwam het terug tot 9-16 en was het de coach van De Meervogels die een time-out nam. Dit onderbrak the flow bij Die Haghe en De Meervogels nam het initiatief weer over met 2 scores op rij. De Kanaries bleven strijden voor een beter resultaat maar kwamen niet meer dichterbij. Wel werd de 2e helft met 9-8 gewonnen maar de Zoetermeerders namen met 14-24 de punten mee naar huis.

Degradatie is nu dus bijna een feit en kan het alleen nog roet in het eten gooien voor de koplopers (alle 4 wonnen) en de 2 ploegen die strijden voor plek 7. Met opgeheven hoofd zullen zij dan de laatste 3 wedstrijden tegemoet gaan en er alles aan doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken.