• DIE HAGHE C3 begint goed aan 2e helft veld

Voor Die Haghe C3 begon de voorbereiding op het 2e gedeelte veldcompetitie bij het toernooi van Achilles. Voor Steven was het een extra spannende dag, want hier zou hij zijn eerste minuten gaan maken.

De eerste wedstrijd was tegen Achilles C2 en zag je de zenuwen bij Steven duidelijk aanwezig. Voor hem is het natuurlijk even wennen hoe een echte wedstrijd is maar hij deed ongelofelijk zijn best. Ook de rest van Die Haghe begon wat stroef aan de wedstrijd maar na zo’n 5 minuten werd de score geopend gevolgd door een snel 2e doelpunt. Steven mocht aan de kant even bijkomen en kreeg hij wat tips van coach Cathal hoe het straks anders te doen. Na de 0-4 was duidelijk dat Die Haghe veel sterker was, echter verslapte het nu wel en liet Achilles tot 3-4 terug komen. Gelukkig wist het team zich snel te herpakken en kon zodoende het verschil weer maken. Bij 3-8 mocht Steven er weer in en het ging al een stukje beter. Na de 3-9 de vakwissel en mocht hij voor het eerst ook verdedigend aan de bak. Oook hier even wennen, maar na aanwijzingen van coach Willem bleef hij n goed bij zijn tegenstander. Uiteindelijk werd er gewonnen met 4-10.

Met een korte onderbreking wachtte nu Excelsior C3 en deze hadden ook gewonnen van Achilles (1-0) en moesten dus onderling uitmaken wie de sterkste van deze 3 kamp was. Het begin was Die Haghe echt niet bij de les en keek het na 5 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Er moest dus een tandje worden bij geschakeld en dat deed het dan ook. Met soms hele mooie aanvallen werd het 3-2 maar Excelsior wist dit te beantwoorden en scoorde de 3-3. De verdediging kreeg opdracht om scherper te verdedigen en aanvallend rustig te zoeken naar de goed kansen. Zij voerde dit vervolgens bijna tot in de perfectie uit en liep uit naar 7-3. Het laatste gedeelte mocht Steven, nadat hij eerst weer was begonnen en gewisseld, er weer in om zo het toernooi af te sluiten. De winst kwam niet meer in gevaar en met 8-4 was de winst van de driekamp een feit.

Al met al een mooi begin van het laatste gedeelte van dit seizoen. Nu wachten KVS C2, ONDO C3 en DES C2 als tegenstanders voor de competitie.