• Die Haghe sluit af met prima wedstrijd tegen KCR

In Ridderkerk troffen KCR en Die Haghe elkaar in de laatste speelronde van het zaal seizoen. Voor Die Haghe de missie om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten. KCR wou er alles aan doen om de laatste thuiswedstrijd voor eigen publiek te winnen.

Na een langere voorstelling dan gebruikelijk (het G-team van KCR liep op met de spelers en speelsters, na het behaalde kampioenschap) kon de wedstrijd van start. Onder toeziend oog van een redelijk gevulde tribune, met onder andere circa 20 Haagse supporters, startte Die Haghe verdienstelijk. Na 10 minuten namen onze kanaries een 2-6 voorsprong. Verdedigend deed Die Haghe het uitstekend en hield KCR onder druk waardoor zij aanvallend niet in hun spel kwamen. De coach van KCR werd gedwongen een time-out te nemen om zijn team scherp te krijgen. Het leidde ertoe dat ze het gat konden dichten tot 5-6, maar Die Haghe ging daarna door waar het gebleven was. Tot aan de rust scoorde Die Haghe goed mee en de ruststand van 11-15 was zeer verdiend!

In de rust bracht KCR Arie van Pelt in de ploeg en hoopte zo meer rebounds te pakken. Een goede zet, want onbewust veranderde Die Haghe hun speelwijze. De 12-17 voorsprong werd in 9 minuten tijd omgebogen naar een 19-17 achterstand. Tevens was dit pas de eerste keer dat KCR de voorsprong nam. Met een time-out en wat wissels probeerde Die Haghe de wedstrijd weer in handen te krijgen. De laatste 10 minuten werd spannend en voor het publiek was het smullen! In de laatste minuut was het Bas die een strafworp benutte en zo de 21-21 maakte. Aan de andere kant scoorde KCR via een strafworp, waarna Leon Die Haghe weer naar 22-22 schoot. Na een belangrijke rebound kreeg Die Haghe met nog 13 seconde op de allerlaatste aanval van de wedstrijd. Jammer genoeg werd hierin niet gescoord, ondanks dat Die Haghe de winst op basis van de vechtlust en goed verdedigen meer dan verdienden. Het punt mocht gezien worden als winstpunt en als Die Haghe dit spel weet vast te houden, beloofd het veel perspectief voor de resterende 6 veldwedstrijden!