• Die Haghe 2 laat de winst liggen Pernix 2

In de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen 2018-2019 kwam Pernix naar het Zuiderpark. Pernix was al veilig, Die Haghe al gedegradeerd. Beide team konden dus lekker vrij gaan korfballen.

In de 1e helft kwamen beide teams matig tot scoren. Die Haghe stond goed te verdedigen en Pernix had aanvallend nauwelijks een antwoord, maar scorend ging het voor Die Haghe een stuk minder. Veel ballen stuiterde van de korf en hier en daar werd er te moeilijk gespeeld waardoor er balverlies werd geleden. De ruststand was, weliswaar tegen de verhouding in, 4-8 in het voordeel van Pernix.

In de rust was de peptalk van Guido vooral aanvallend gezien gericht, want verdedigend was het naar behoren. En zoals het spelbeeld liet zien in de 1e helft was er wat te halen voor Die Haghe! In de 2e helft viel de bal wel door de mand voor de kanaries en wisten zij de wedstrijd, met wat wissels, nog bijna te kantelen. Met nog 3 minuten te spelen was het 15-16, maar de gelijkmaker bleef uit. Pernix schoot in de laatste minuut de bevrijdende 15-17 raak en nam de punten mee naar Leiden. Aan de inzet heeft het vandaag, en ook andere wedstrijden, zeker niet gelegen. Ondanks de degradatie kunnen we kijken op een seizoen vol inzet en passie, waarmee we verder kunnen bouwen naar iets moois!