• Die Haghe 2 verliest in Maartensdijk

In speelronde 12 stond er de uitwedstrijd tegen Tweemaal Zes 2 op het programma. Na de definitieve degradatie van het 2e kon de ploeg van coach Guido vrijuit spelen. Voor Tweemaal Zes stond er wel degelijk nog wat op het programma. Zij moeten nog aan de bak om zich te handhaven in de Reserve Overgangsklasse.

Die Haghe begon goed aan de wedstrijd. Waar Tweemaal Zes een zwakke indruk maakte en de kansen op een ruime voorsprong in de wedstrijd voor de hand lag, wist Die Haghe hiervan niet te profiteren. Na 8 minuten spelen stond het maar 0-2, waar je denk ik met minimaal 0-5 voor had kunnen staan. Door 2 scores binnen 2 minuten van de thuisploeg lag de wedstrijd na 11 minuten spelen weer volledig open. Tot aan de 21e minuut sloeg Die Haghe weer een gat (4-7). Maar met 5 scores in 3 minuten tijd vocht Tweemaal Zes zich naar een 9-7 voorsprong. Die Haghe scoorde nog de aansluitingstreffer, maar in plaats van de eerste helft, met nog 27 seconde op de klok, uit te spelen, besloot Die Haghe voor de gelijkmaker te gaan. Echter verspeelde kreeg Tweemaal Zes hierdoor in de laatste 7 seconden nog aanval en profiteerde hier optimaal van door de ruststand van 10-8 op het scoreboard te zetten. Na de rust duurde het 6 minuten voordat het eerste doelpunt viel. Die Haghe liet zien dat het wou winnen en knokte zich na 38 minuten spelen naar 13-13. Waar ik een gevoel had dat de wedstrijd naar de Haagse kant zou kantelen was het juist Tweemaal Zes die met 3 schoten een gat sloeg en die gaven zij niet meer uit handen. Uiteindelijk stond er na 50 minuten spelen een eindstand van 19-15 op het scoreboard.